Politika

Ko priziva nove proteste u CG: Čekanje rezultata izbora ispred Skupštine?

Kreatori koncepta ,,Mi ili On(i)“ razrađuju verzije dva moguća scenarija tokom izbornog dana, a posebno akciju ,,čekanja izbornih rezultata“, ispred zgrade crnogorskog parlamenta 16. oktobra, saznaje Pobjeda iz više dobro obaviještenih izvora iz parabezbjednosnih struktura te političke grupacije.
Ko priziva nove proteste u CG: Čekanje rezultata izbora ispred Skupštine?
Portal AnalitikaIzvor

Ta informacija potvrđuje pretpostavke da će građani Crne Gore svjedočiti jednoj od najagresivnijih i najprljavijih izbornih utakmica u novijoj istoriji parlamentarizma, što je uočljivo iz dana u dan, kroz agresivno oglašavanje u medijima, putem partijskih saopštenja i izjava stranačkih lidera.

Što je bliži 16. oktobar, pritisci na javno mnjenje sve su brutalniji, a udari na privatnost pojedinaca, porodica pa i na kolektivitete - pogotovo sela i prigradskih naselja - dosežu do nivoa nepodnošljive banalizacije.

Kakav se rasplet može očekivati, u atmosferi naraslih tenzija, sa okupljenim radikalnim opozicionim pristalicama - teško je prognozirati. Naročito ako rezultati izbora ne budu po volji i u skladu sa gromoglasnim opozicionim najavama o ,,toliko očekivanoj promjeni vlasti“.

 Završne verzije

Prema informacijama Pobjede, mjesto okupljanja opozicionih pristalica trebalo bi da bude centralni podgorički Trg nezavisnosti, a ,,doček“ izbornih rezultata biće ispred crnogorskog parlamenta.

Očekuje se, po riječima našeg sagovornika, masovni dolazak ljudi iz svih krajeva, a svima će biti obezbijeđen prevoz, hrana, piće i dnevnica, u zavisnosti od toga odakle dolaze i kakve će uloge imati. Kada su u pitanju dvije verzije scenarija, on objašnjava da je glavni - snažni prvi pritisak okupljene mase da se ne priznaju izborni rezultati uz jasnu poruku da ih nikada neće priznati. Zatim bi uslijedio pokušaj snažnog i dugotrajnog političkog pritiska i uticaja na Državnu izbornu komisiju da ,,obori“ zvanične rezultate.

,,Prijateljske“ pare

Ako ,,blickrig“ varijanta ne uspije do zore 17. oktobra, ići će se na alternativnu verziju - višednevnog kampovanja, protesta u raznim formama, stalnim mobilizacijama pristalica i stvaranjem atmosfere ,,političkog bezizlaza“, posebno kada su eventualne reakcije nadležnih državnih organa, ustanova i institucija u pitanju. Frontovski parabezbjednjak čak tvrdi da se  značajna logistička podrška može očekivati i iz dijela tih struktura…

Na pitanje - otkud novac za tako kompleksnu ,,operaciju“ i konstituisanje logističkih centara u gotovo svim crnogorskim opštinama – odgovara podsmješljivo: ,,A, vi kao ne znate?!“.

 - Nijesu nam ga, kao ovim vašim što ih podržavate, dale članice zločinačkog NATO saveza; ni Njemci ni Amerikanci... Pa vi razmišljajte, pogađajte i zaključujte. Pare smo dobili od istorijski potvrđenih prijatelja, koji imaju i mogu, a ne uzimamo ga od zločinaca i bjelosvjetskih kriminalaca, ali ni od crnogorske sirotinje. Baš zbog toga ojađenog naroda, 16. oktobra ni po koju cijenu nećemo priznati rezultate pokradenih izbora…“

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika