Politika

Medojević: Neodgovorne i neozbiljne izjave Milića

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocijenio je u izjavi za Pobjedu da je izjava lidera koalicije ,,Ključ“ Srđana Milića da možda neće biti izbora neozbiljna i neodgovorna, pogotovo što dolazi u finišu kampanje. Medojević je dodao da su se lideri te koalicije potpisima na leks specijalis i na politički sporazum pred Ambasadom SAD obavezali da će izaći na izbore i da će priznati rezultate izbora, obesmišljavajući svaku priču o bojkotu.
Medojević: Neodgovorne i neozbiljne izjave Milića
Portal AnalitikaIzvor

- Ta Milićeva izjava je priznanje da ništa nijesu uradili u Vladi izbornog povjerenja i da ta Vlada nije ispunila povjerenje građana niti opozicije. Sa druge strane, ta Vlada je ispunila sva očekivanja Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića i američke ambasade jer je stigla pozivnica za NATO i krenule su ratifikacije, što je bio krajnji cilj Vlade izbornog povjerenja - rekao je Medojević dodajući da bez obzira na te stavove DF intenzivno ulazi u finiš izborne kampanje.

Pojašnjenje

Milić je u izjavi za Vijesti kazao da i dalje ostaje otvoreno pitanje da li će 16. oktobra uopšte biti izbora.

 - Neke ćemo, sigurno, morati naučiti pameti i spoznaji prava - rekao je Milić. Lider SNP-a juče nije odgovarao na telefonske pozive Pobjede, ali je njegova potpredsjednica Danijela Pavićević kazala da Milić vjerovatno misli na ,,neregularnosti biračkog spiska“.

Medojević je kazao da je izjava Milića i očigledan dokaz da ministar unutrašnjih poslova iz redova Demosa nije ništa uradio da očisti birački spisak.

 - Činjenica je da Danilović nije uradio ništa da očisti birački spisak jer u leks specijalisu nema ni riječi o pravnim mehanizmima kako to uraditi. Leks specijalis je usaglašavan u Ambasadi SAD i otvara se pitanje da li su kolege iz SDP-a, Demosa, SNP-a i URA namjerno prećutali činjenicu da postojećim zakonskim rješenjima nije moguće očistiti birački spisak - rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je taj dijalog pod pokroviteljstvom Ambasade SAD, a koji je organizovao lider SDP-a Ranko Krivokapić, jedino bio u funkciji spašavanja Đukanovića, odnosno njegove Vlade da bi se dobila pozivnica za NATO.

„Penzioner u ANB-u“ nije otkrio bilo kakvu zloupotrebu

Prema Medojevićevim riječima, kap koja je prelila čašu je i izjava ,,penzionera u ANB-u“, koji participira u ime opozicije da nije otkrio bilo kakvu zloupotrebu.

 - Čovjek se nijedanput nije javio, niti je što uradio i pored ovih skandaloznih dešavanja u sektoru bezbjednosti. Jasno je da su priznali da su donijeli pogrešnu političku odluku – rekao je Medojević.

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika