Fudbal

LIGA ŠAMPIONA: Veliki derbi u Dortmundu, Lester sprema spektakl

Borusija večeras dočeku je Real u jednom od klasika evropskog fudbala koji je sada, čini se kao nikad do sad, predodređen za spektakl.
LIGA ŠAMPIONA: Veliki derbi u Dortmundu, Lester sprema spektakl
Portal AnalitikaIzvor

,,Milioneri“ trenutno igraju možda i najljepši fudbal u Evropi, a dočekuju aktuelnog vladara Lige šampiona pred vjerovatno najboljim navijačima na Starom kontinentu.

Real je do prije desetak dana bio u prilično lagodnoj situaciji, ređale su se pobjede u Primeri, dok su najveći rivali, Barsa i Atletiko, znali da zakoče. A onda su uslijedila dva vezana remija u prvenstvu (Viljareal i Las Palmas) i odmah su na površinu isplivale teme kao što su Ronaldova forma i nezadovoljstvo, koji se nedavno vratio na teren poslije dvomjesečne pauze zbog povrede koljena. Takvog ,,kralja“ u Dortmundu čeka pakao.

- Znamo gdje igramo i protiv kakvog tima igramo, ali mi smo Real i uvijek idemo na pobjedu - poručio je Zidan.

Sa druge strane, Borusija, sa izuzetkom poraza od RB Lajpciga, ove sezone zna samo za pobjede, a u posljednje četiri utakmice dala je čak 20 golova - po šest Legiji i Darmštatu, pet Volfsburgu i tri Frajburgu. Takođe, dobro zna kako pobijediti Real, u posljednja tri meča protiv ,,kraljevskog kluba“ na ,,Vestfalenu“ upisali su sve tri pobjede, od toga jednom u polufinalu Lige šampiona.

- Analizirali smo njihove utakmice i naravno da smo prepoznali najveći kvalitet u vidu Ronalda, Bejla i Benzeme. Pretpostavljam i da će atmosfera na stadionu biti nevjerovatna, zbog toga želimo da pobijedimo - rekao je Tomas Tuhel, trener Borusije. 

Za večeras je na ,,King Pauer“ stadionu zakazana nova fešta, poput one u maju, kada je proslavljana titula, jer će Lester odigrati prvu utakmicu Lige šampiona kao domaćin. Protivnik - dvostruki šampion Evrope, Porto, kome je na startu izmakla pobjeda nad Kopenhagenom.

Večeras

Grupa E

20.45 - Monako - Bajer L.

20.45 - CSKA - Totenhem

Grupa F

20.45 - Borusija D. - Real Madrid

20.45 - Sporting - Legija

Grupa G

20.45 - Kopenhagen - Briž

20.45 - Lester - Porto

Grupa H

20.45 - Sevilja - Lion

20.45 - Dinamo Z. - Juventus

Srijeda

Grupa A

20.45 - Arsenal - Bazel

20.45 - Ludogorec - PSŽ

Grupa B

20.45 - Bešiktaš - Dinamo K.

20.45 - Napoli - Benfika

Grupa C

20.45 - Borusija M. - Barselona

20.45 - Seltik - Man. siti

Grupa D

20.45 - Atletiko M. - Bajern

20.45 - Rostov - PSV

Portal Analitika