Ostalo

Ding osvojio Masters u Šangaju

Kineski igrač snukera Ding Đunhui rekao je da je srećan što je drugi put u karijeri osvojio Masters u Šangaju i da misli da se polako vraća u dobru formu.
Ding osvojio Masters u Šangaju
Portal AnalitikaIzvor

Ding je juče osvojio Masters u Šangaju pošto je pobjedio prvog snukeraša svijeta, svjetskog šampiona Britanca Marka Selbija sa 10:6.

"Osejćam da sam sada tamo gdje sam bio 2013. godine. Ovo je poseban turnir, traje od 2007. godine i mnogo sam ovdje naučio. Uvijek sam veoma srećan kad pobjedim na bilo kom turniru u Kini", rekao je Ding, prenio je sajt Svjetske snuker i bilijar asocijacije. 

Ding (29) je postao prvi igrač koji je osvojio dva trofeja u Šangaju, a sad se na neki način revanširao Selbiju za ovogodišnji poraz u finalu Svjetskog prvenstva od 14:18 u maju.

Ding je od početka vodio, sa 3:1 i 6:3, ali je Selbi uspio da izjednači na 6:6. Kineski snukeraš je poslije toga uspio da odbije napade protivnika, veže četiri gema i pobjedi.

"Razočaran sam zbog poraza, ali prije bih da izgubim od Dinga nego nekog drugog igrača ovdje, posebno zbog godišnjice turnira. Ding je jedan od najboljih igrača snukera. Proživio je mnogo emocija tokom i van takmičenja i čestitam mu što je pokazao veliki karakter", rekao je tridesettrogodišnji Selbi.

Ding je tako poslije dvije i po godine osvojio prvu titulu koja se boduje za svjetsku rang listu, a ukupno 12. u karijeri, čim se izjednačio sa bivšim svjetskim šampionom Nilom Robertsonom.  

Pobjedom u Šangaju Ding je za tri pozicije popravio plasman na svjetskoj listi i sad je šesti igrač svijeta.

(Beta)

Portal Analitika