Region

Otac, sin i kćerka gajili tonu marihuane

Članovi porodica Lakatoš i Molnar iz Malih Pijaca kraj Kanjiže uhapšeni su u akciji policije zbog sumnje da su uzgajali i krijumčarili čak 1,25 tona marihuane namijenjene evropskom narko-tržištu.
 Otac, sin i kćerka gajili tonu marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Kako nezvanično saznaje Blic, uhapšeni su Jozef Lakatoš (49), njegov sin Edvin (33) i ćerka Edina (22), te Ervin Molnar (26) i njegov brat Endre Molnar (19).

Policija je najprije zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Lakatoši, u blizini njihovog atara, a kod osumnjičenih oca i sina, Jozefa i Edvina, pronašla je dva kilograma marihuane spakovanih u najlon kesu. Pripadnici MUP zatim su krenuli u pretres stana i drugih prostorija, kada je kod Edine, u torbici, pronađena izvjesna količina marihuane.

Dalji pretres odveo je inspektore na susednu njivu. Tamo je otkriveno najmanje 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, ukupne težine oko 1,25 tona.

“Za sada je bio skriven u kukuruznoj njivi. Policija je čekala pravi trenutak da reaguje i pohapsi uzgajivače “, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Uzgajanjem, obradom i preprodajom marihuane bavili su se Lakatoši, prije svega Edvin, koji je vodio posao, a koji je novu 2016. godinu proslavio u Holandiji, gdje je vjerovatno kupio i sjeme za konoplju.

Nakon hapšenja Lakatoša, uhapšeni su i Ervin i Endre Molnar, koji su u poslu sa drogom imali ulogu distributera marihuane, odnosno bavili su se prebacivanjem narkotika u Mađarsku i održavali su kontakt sa tamošnjim dilerima. Lakatoš i Molnari nijesu ulični dileri. Prema obavještajnim informacijama kojima raspolaže MUP, oni su se uzgajanjem i švercovanjem marihuane bavili na veliko. Droga koju su uzgajali i prebacivali u Mađarsku bila je namjenjena i mađarskom ali i tržištu zapadne Evrope.

Portal Analitika