Društvo

U budući dom MCCG i Crnogorske kinoteke već uloženo 8,5 miliona eura

U rekonstrukciju bivšeg Doma Vojske uloženo oko 8,5 miliona eura, a procijenjena vrijednost budućih radova tendera za izradu enterijera i opremanje objekta iznosi 4,5 miliona eura, rečeno je Portalu Analitika iz Direkcije za javne radove.
U budući dom MCCG i Crnogorske kinoteke već uloženo 8,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Direktor te institucije, Milan Martinović, kazao nam je da u toku posljednja faza rada.

- Završetak rekonstrukcije i stavljanje u funkciju objekta bivšeg Doma Vojske u Podgorici, podrazumijeva izvođenje preostalih radova i to: radova na izradi enterijera, scenske, audio-video tehnike i opremanje objekta za potrebe Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke – naveo je on.

Tender za izbor najpovoljnijeg izvođača ovih radova DJR raspisala je 19. maja.

- Na tendersku dokumentaciju je 19. avgusta uložena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, zbog čega je tenderska procedura obustavljena do donošenja rješenja po uloženoj žalbi. Nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača i potpisivanja ugovora, stvoriće se uslovi za početak radova. Tehnički rok završetka radova je pet mjeseci od dana zaključivanja ugovora – precizirao je Martinović za Portal Analitika.

S obzirom na to kakva je bila dinamika dosadašnjih radova koji su takođe bili predmet tenderskih procedura, očigledno je da MCCG i Crnogorska kinoteka svoj prostor neće dobiti prije narednog proljeća.

K.J.

Foto: MCCG/D.Miljanić

Portal Analitika