Fudbal

VIDEO: Rikardinjova magija za polufinale Mundijala

Falkao je najveći svih vremena, ali trenutni vladar svjetskog futsala je portugalski velemajstor Rikardinjo koji je upotrebio novi mađioničarski trik u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kolumbiji i na nevjerovatan način odveo svoj tim u borbu za finale.
VIDEO: Rikardinjova magija za polufinale Mundijala
Portal AnalitikaIzvor

Portugalci su u fantastičnoj utakmici nadigrali odlični Azerbejdžan (3:2) i zakazali polufinalni derbi s Argentinom, koja je protekle noći bila ubjedljiva protiv Egipta (5:0).

Sama Rikardinjova magija, kojih ima nekoliko na svakoj utakmici, ne bi dobila toliko na značaju da se nije dogodila baš onda kada se lomio meč. Bila je to nezgodna, visoka lopta Žoaa Matosa, Kudurov je krenuo na loptu, vjerovatno je pomislio da će je lako ukrotiti, a onda je uslijedila "štikla" u letu velemajsora ove igre i lopta je odsjela u gornjem desnom uglu gola Azerbejdžana.

Rikardinju je ovo bio 12. gol na turniru i teško da će uspjeti neko da ga nadmaši u tome. Jedini koji to može da učini je Eder Lima iz Rusije, koji je postigao šest manje. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Iran i Rusija.

Portal Analitika