Fudbal

De Brujne mjesec dana van stroja

Hendikep za Mančester Siti. Kevin de Brujne, ponajbolji igrač Građana, pa možda i cijele Premijer lige u ovih uvodnih šest kola, pauziraće oko mjesec dana zbog povrede zadnje lože. Pep Gvardiola je ipak uvjeren da će Siti umjeti da se izbori sa takvih problemom, jer tu je - Rahim Sterling.
De Brujne mjesec dana van stroja
Portal AnalitikaIzvor

Teško da je brzonogi engleski reprezentativac bar i blizu tehnički potkovan, ali jeste igrač od 62.500.000 eura, pa je negdje i logično da se od njega očekuje da povuče kad je muka. A bez De Brujnea bi mogla da bude muka imajući u vidu da je Belgijanac već postigao dva gola i nakupio pet asistencija.

"Kevin neće igrati na narednim utakmicama i moraćemo da se snađemo bez njega. Rahim to zna, osjeća to. Osjeća i da njegovi saigrači cijene trud koji ulaže. Svi smo srećni zbog toga što prikazuje", kaže Sitijev šef struke hvaleći igrača koji je protiv Svonsija u subotu postigao i četvrti ligaški gol u ovoj sezoni.

Bilo kako, De Brujne neće igrati u utakmici Lige šampiona protiv Seltika, pa derbi sa Totenhemom i kasniji okršaj s Evertonom poslije reprezentativne pauze. Najraniji datum njegovog povratka - 19. oktobar i susret sa Barselonom u Ligi šampiona.

Portal Analitika