Politika

DF NK: Omladina Demokratskog fronta napadnuta u MZ Humci

Juče je omladina DF napadnuta u MZ Humci dok je dijelila promotivni materijal u sklopu izborne kampanje, naveo je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, šef Štaba DF-a u MZ Humci, docent dr. Radoje Karadžić.
DF NK: Omladina Demokratskog fronta napadnuta u MZ Humci
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Dok je naša omladina prolazila ulicom, ispred kuće Đurđevac Zdravka (44), inače aktiviste DPS, u MZ Humci-Rubeža, imenovani je napao našu omladinu. Imenovani je na ulici, javnoj površini, ničim izazvan, histerično izašao iz svog dvorišta, fizički nasrnuo na omladinu, počeo da im otima promotivne flajere, da ih gura, stiska za ruke, da ih histerično psuje i govori ostale nedolične riječi - kazao je Karadžić i dodao:

- Naš aktivista Radivoje-Bato Vučević, koji je pratio omladinu, je zamolio Đurđevca da ne nasrće na omladinu, a ovaj se okomio na njega, videći starijeg čovjeka, nastavio da mu psuje majku, da ga gura, valjda misleći da će tako pokazati svoju snagu i dokazati se svojoj partiji. Napad aktiviste DPs na ulici, na javnoj površini, odraz je njihove nemoći, panike od poraza koja vlada u njihovoj Bastilji- MZ Humci.

On je istakao da i on lično kao šef Štaba DF-a dobija prijetnje.

- I Vučević ga je udario, to je istina. Naš aktivisti u Nikšiću će braniti našu omladinu, od DPS nasilnika. Mi nećemo dozvoliti da našu djecu napadaju na ulicama, mi smo se juče branili, i branićemo se svaki put, to neka zna DPS u Nikšiću.

I ja lično kao šef Štaba DF u MZ Humci dobijam prijetnje, znam da im smeta što sa megafonom govorim kroz naselje, smeta im što su moje komšije iz Humaca, koji broji 6.000. birača izabrali Demokratski Front kao svoj izbor, a DPS režim broji zadnje sate. I zato se slažem sa njima , vidimo se 16 oktobra, Nikšić je već izabrao MI, a ne ON! - zaključio je Karadžić.

Portal Analitika