Politika

Janković: Dogovaramo Šešeljev dolazak u Crnu Goru

U Stranci srpskih radikala očekuje da će na parlamentarnim izborima obezbijediti parlamentarni status. To je u intervjuu za Dan saopštio nosilac liste SSR-a Aleksandar Janković.
Janković: Dogovaramo Šešeljev dolazak u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da dogovaraju dolazak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Crnu Goru tokom izborne kampanje. Ističe da je Stranka srpskih radikala spremna za postizbornu koaliciju sa svim političkim subjektima koji se protive ulasku Crne Gore u NATO i koji žele pad režima Mila Đukanovića.

Kakav rezultat Stranke srpskih radikala očekujete na predstojećim parlamentarnim izborima?

-Očekujem broj glasova dovoljan za parlamentarni status. Mi smo ambiciozni, ali vrlo objektivni i realni. Stoga smo svjesni da u ovom trenutku nemamo kapaciteta da napravimo neki spektakularan rezlultat. Očekujemo na prvom mjestu podršku srpskog biračkog tijela zato što smo jedina srpska stranka koja nikada nije iznevjerila svoje birače i nikada nije izdala srpske nacionalne interese, za razliku od mnogigih drugih stranaka sa srpskim predznakom.

Šta će biti vaše ključne poruke biračima u izbornoj kampanji?

-Što se tiče poruka biračima, one će biti vezane za tešku ekonomsko-socijalnu krizu u kojoj se naše društvo nalazi i tone sve dublje zahvaljujući izdajničko-mafijaškom režimu. Poseban akcenat ćemo staviti na položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i na zaštitu Srpske pravoslavne crkve i svih interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i drugih građana. Što se tiče spoljnopolitičke situacije, neprekidno ćemo ukazivati na pogubnost politike koja se zalaže za ulazak naše zemlje u Evropsku uniju i NATO. Mi smo jedina stranka u Crnoj Gori koja se otvoreno zalaže za prekid svih pregovora sa EU i NATO paktom. Takođe, Stranka srpskih radikala je jedina politička partija koja se otvoreno zalaže za ekonomskovojni savez sa Ruskom Federacijom, kao i za ulazak naše zemlje u Evroazijsku uniju.

Da li se, kao što je najavljeno, može očekivati dolazak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Crnu Goru i njegovo učešće u kampanji SSR?

Vojislav Šešelj i radikali iz svih srpskih zemalja maksimalno će podržati našu predizbornu kampanju. Dogovaramo Šešeljev dolazak u Crnu Goru, ali o datumu njegovog dolaska ne mogu govoriti u ovom trenutku. Šešelja očekuju predsjednički izbori u Srbiji. Stoga mi, Šešeljevi radikali u Crnoj Gori, poručujemo srpskom narodu da našeg lidera nećemo dočekati samo kao predsjednika Srpske radikalne stranke, već i kao budućeg predsjednika Srbije.

Sa kim ste spremni za eventualnu postizbornu koaliciju, a koje političke subjekte ne vidite kao potencijalne partnere?

-Postizbornu koaliciju možemo praviti sa svim onim strankama koje se odlučno protive ulasku naše zemlje u zločinačku NATO organizaciju. Mi već sada razlikujemo one koji su stvarno protivnici NATO pakta od onih koji glume da su protivnici kako bi dobili veću podršku građana na izborima. Kao što je svima poznato, ogromna većina našeg naroda protivi se ulasku naše zemlje u tu, ponavljam, prije svega zločinačku, a ujedno i terorističku organizaciju. Postizborna koalicija će takođe biti moguća sa svim onim političkim subjektima koji imaju stvarnu želju da sruše mafijaški režim Mila Đukanovića. Mi razlikujemo one koju su stvarni protivnici režima od onih koji u raznim koalicijama to glume, onemogućavajući te političke snage da odlučno udare na režim. U takvim koalicijama postoji barem po jedna „trula jabuka" koja svakim danom prenosi svoju zarazu na ostatak. Mi smo mišljenja da režim Mila Đukanovića i opstaje na vlasti ovoliko dugo isključivo zbog takvih lažnih opozicionara.

foto:princip.me

Portal Analitika