Region

Šutanovac novi predsjednik Demokratske stranke, obećava pobjedu protiv Vučića

Dragan Šutanovac izabran je za novog predsjednika Demokratske stranke pošto je na izborima za lidera DS-a osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu.
Šutanovac novi predsjednik Demokratske stranke, obećava pobjedu protiv Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Novoizabrani predsjednik DS-a zahvalio je članstvu stranke na podršci, poručivši da je neposredan izbor rukovodstva DS-a "pokazna vježba za cijelu Srbiju".

Šutanovac je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, rekao da je DS poslije ovih izbora doživjela najveću kadrovsku promjenu, i da sad slijedi nova epoha u kojoj će stranka ponuditi nova rješenja za građane.

"Smatramo da ne postoji nijedan zakon koji je dovoljno dobar da ne može da se promjeni, a to su zakoni o radu, o unutrašnjim poslovima, oni koji se odnose na agrarne reforme, obrazovanje, zdravstvo", rekao je Šutanovac.

"Želja nam je da budemo stožerna stranka opozicije, koja će na sljedećim izborima pobjediti katastrofalni režim Aleksandra Vučića", rekao je Šutanovac novinarima u DS-u.

On je rekao da će politika DS biti bazirana na običnom čovjeku i životu, jer kako je dodao, Srbija je danas devastirana, smanjuju se plate i penzije, povećavaju porezi, uvedene su akcize na struju, a vladi Srbije važniji je Međunarodni monetarni fond i deficit od života građana.

"Ovi izbori u DS bili su pokazna vježba za cijelu Srbiju kako mogu na direktnim izborima da se izaberu predsjednik i potpredsednici", rekao je Šutanovac i dodao da se nada da će novi vid izbora biti model i za druge stranke.

Dodao je da će od danas stranka biti mjesto sabiranja a ne rasipanja, a upitan da li to znači i povratak nekadašnjeg predsjednika DS-a Borisa Tadića, Šutanovac je rekao da Tadić još nije izrazio želju da se vrati u stranku, kao i da tu odluku ostavlja njemu.

Šutanovac najavljuje i agilnije nastupe u parlamentu.

Na pitanje da li su mu protivkandidati čestitali na pobjedi, Šutanovac je rekao da "nije gladao telefon".

(N1info)

Portal Analitika