Društvo

Mafija nije jača od države

“Slabe karike unutar sistema, bilo da su u tužilaštvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi, moraju biti identifikovane” – poruka je u intervjuu za Pobjedu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, nakon niza mafijaških likvidacija koje su se dogodile u posljednja dva mjeseca.
Mafija nije jača od države
Portal AnalitikaIzvor

Stanković je naglasio i da nijedan službenik, u kojoj god instituciji da radi, neće proći nekažnjeno ukoliko na bilo koji način pomogne osobama koje su počinile krivično djelo. Tužilac je poručio da se ne isplati sarađivati sa mafijom i da će doušnici biti otkriveni.

POBJEDA: Kako komentarišete posljednje mafijaško ubistvo, koje se dogodilo u četvrtak kasno popodne u dvorištu zatvora u Spužu? Smatrate li da je, nakon niza mafijaških likvidacija, mož da narušen bezbjednosni sistem države i ukazuje li sve ovo na nemoć bezbjednosnih službi da se izbore sa mafijom?

STANKOVIĆ: Da je bezbjednosni sistem narušen, to je evidentno, ali to ne znači, niti smijemo da dozvolimo da zna- či, da je mafija jača od države. To ćemo morati i da dokažemo. Da li je mafija jača od određenih pojedinaca unutar sistema, to je posebno pitanje i krajnje je vrijeme da se preuzme odgovornost za činjenje i nečinjenje. Vrijeme je da se konačno identifikuju slabe karike sistema, gdje god one bile, u tužilaštvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika