Politika

Lekić: Snažno ćemo se angažovati protiv ulaska Crne Gore u Alijansu

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić najavio je da će se, ukoliko referendum o ulasku Crne Gore u NATO ne bude raspisan, vrlo snažno javno angažovati protiv ulaska Crne Gore u Alijansu.
Lekić: Snažno ćemo se angažovati protiv ulaska Crne Gore u Alijansu
Portal AnalitikaIzvor

''To bi bio jedan dil mahera međunarodnih i lokalnih koji će pokušati da izigraju demokratske tekovine zapadnih zemalja i to bi bila vrlo sumnjiva stvar”, rekao je Lekić u emisiji Club A na Atlas TV.

Lekić je, međutim, odbio da odgovori kakav bi bio njegov stav u slučaju da se referendum raspiše - da li bi pozvao građane da glasaju za ili protiv. Kako je kazao, ne želi da upadne u zamku da se izjasni po tom pitanju, navodeći da je u kampanji za koaliciju Ključ to 15. pitanje. 

On je podsjetio da je u programu koalicije Ključ, bez obzira na to što članice imaju različito mišljenje o ulasku u NATO, navedeno da se odluka mora donijeti na referendumu.

Dodao je da priča o ulasku Crne Gore u NATO nije završena, iako se to, kako kaže, tako želi predstaviti, posebno od strane premijera Mila Đukanovića koji je učestvovao na Generalnoj skupštini UN-a.

Lekić je ponovio i da je Crna Gora mogla da izbjegne uvođenje sankcija Rusiji, jer Crna Gora nije članica EU, ne samo zbog istorijskih već i zbog ekonomskih odnosa. Dodao je da će Rusija, EU i SAD na kraju ponovo uspostaviti odnose i da će Crna Gora ostati kao kolateralna šteta.

Portal Analitika