Društvo

Gradonačelnik otvorio Ulicu Radosava Burića

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, otvorio je danas rekonstruisani dio II faze Ulice Radosava Burića na Zabjelu, od Ulice Vojislavljevića do Ulice 27. marta.
Gradonačelnik otvorio Ulicu Radosava Burića
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je ocijenio da je završetkom ovog projekta gradska uprava  povećala kvalitet putne infrastruktura i doprinijela većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, jer je u ovom dijelu grada to posebno važno imajući u vidu da se u neposrednoj blizini nalaze dvije osnovne škole i vrtić, a da je saobraćajnica veoma frekventna.

On je istakao da gradska uprava intenzivno radi na unapređenu putne infrastrukture u svim djelovima grada, od Maslina, Zlatice, Tološa, do Donje Gorice, kao i u prigradskom dijelu glavnog grada.

"Zajedno sa građanima, partnerima i Vojskom Crne Gore upravo završavamo modernizaciju i proširenje putnog pravca u Lješanskoj nahiji, na potezu od Buronja do Draževine u dužini od 4,2 km, takođe, ovih dana planiramo da završimo i jednu važnu saobraćajnicu u Komanima u dužini preko 2 km u saradnji sa VSCG i građanima tog područja. Takođe, sa istim partnerima i građanima sa područja  Pipera radimo na modernizaciji i proširenju puta Rogami – Kućice u dužini preko 2 km, a kao što ste već i navikli sa Fondom za razvoj Kuča u Kučima izgradili smo novu putnu dionicu  Preoče  - Kržanja u dužini od 6,8 km, a ovih dana počinjemo još jednu važnu saobraćajnicu na tom području od Preoča prema Orahovu u dužini 2,8 km. Naravno na području Opštine Tuzi zajedno sa iseljenicima sa tog područja proširujemo putne pravce Fundina – Zatrijebač i Dinoša – Pikalje. Ono što smo obećali građanima i ispunjavamo, a to je da ćemo stalno raditi u njihovom interesu i u skladu sa njihovim potrebama, kako bi zajedno Podgoricu učinili još ljepšim i ugodnijim mjestom za život" – saopšto je Stijepović.  

Gradonačelnik je konstatovao da gradska uprava u prvoj polovoni oktobra završava treću sanitarnu kadu i pušta u probni rad uređaj za prečišćavanje procjednih voda na Deponiji, kao i da završava izgradnju tržnog centara sa pijacom na Koniku, dok  se realizacija ostalih planiranih projekata odvija  predviđenom dinamikom.

Gradonačelnik Stijepović je zaklučio da gradska uprava sigurnim korakom do kraja posvećeno radi na onome što su interesi građana Podgorice i shodno obećanjima intenzivno realizuje planirane projekte u svim djelovima grada, vođeći računa da se Podgorica ravnomjerno razvja. 

Portal Analitika