Politika

Zogović: Marković se vratio na mjesto zločina

''Gostovanje zamjenika predsjednika DPS-a Plavu, i njegova poruka su originalan primjer povratka na mjesto zločina, jer je upravo neodgovorna politika Markovićeve partije Plav ostavila bez perspektive'', navodi se u saopštenju funkcionera Demokratskog Fronta, Miluna Zogovića.
Zogović: Marković se vratio na mjesto zločina
Portal AnalitikaIzvor

Zogović u saopštenju navodi da je Marković u ''ustaljenom maniru'' Plavljanima davao stara obećanja vjerujući da će tako obezbijediti podršku te opštine.

''U teatralnom zanosu, potpredsjednik DPS-a  lio je krokodilske suze nad sudbinom Plava, obećavajući da će u naredne četiri godine popraviti sve ono što su uništili za prethodnih dvadeset i sedam. Ali kao visoki državni zvaničnik propustio je, da iskoristi priliku da u ambijentu aktuelne priče o razgraničenju iz pogranične opštine pošalje jasnu poruku o teritorijalnom integritetu i suverenitetu države Crne Gore i o nepovredivosti njenih granica. Očigledno da je procijenio da ta tema nije profitabilna za predizborne manipulacije pa je odustao od nje, jasno dokazujući ličnu i političku slabost i nedostatak državničkih manira'', ističe Zogović.

On dalje navodi da umjesto poruke da Crna Gora neće dozvoliti da joj drugi prekrajaju granice, Marković se divio prirodnim ljepotama i resursima Plava i okoline, pretstavljajući ih građanima Plava kao senzaciju i epohalno otkriće. 

''Nepristojno vrijeđanje inteligencije građana Plava Marković  je nastavio i kroz pojačanu brigu o mladima, kojima je njegova partija decenijama kao jedinu perspektivu nudila ancere i metle po crnogorskom primoriju. Plavskom čaršijom već se danas zbijaju vicevi i šale na račun obećanja koja im je juče dao zamjenik predsjednika DPS Duško Marković, pa je dovitljiva Plavska čaršija već danas otvorila put preko Vrmoše, granični prelaz na Čakoru a naveliko se putuje i novosagradjenim putem Plav-Dečani a sve zahvaljujući predsjedniku i potpredsjedniku Vlade Crne Gore'', kazao je Zogović.

Prema njegovim tvrdnjama građani Plava neće više dozvoliti da budu prevareni.

A osobito ne od strane onih koji su upropastili sve čega su se dotakli a od Crne Gore napravili divlji zapad gdje se na svakom koraku pljačka i šenluči, a život nije siguran čak ni u zatvoru. Pozivam gospodina Markovića da se konačno probudi i podsjećam da je upravo neodgovorna politika njegove partije potpuno devastirala sjever republike i da su pusta sela i zamandaljene kući najveći dometi te i takve politike'', kazao je Zogović.

Zogović ističe da zbog dosada učinjenog u Plavu, DPS ne zaslužuje ni jedan jedini glas.

''Posledice  neodgovorne politike koja je uništila sjever Crne Gore ne mogu se zamaskirati političkom mantrom o blagostanju, koje će doći u naredne četiri godine, kada ćete raditi za građane pošto ste prethodne dviji ipo decenije radili isključivo za sebe. Demokratska partija socijalista u oktobru mora pasti sa vlasti, jer ako vaša politika preživi Crna Gora neće sigurno. Zato putujte i ne brinite za Plav, slobodni građani na čelu sa Demokratski frontom, krenuće u obnovu i oporavak naše opštine što nije mali zadatak ali kada vama napokon vidimo leđa, neće faliti ni želje ni energije'', zaključio je Zogović.

Portal Analitika