Društvo

DPS: Pozivamo sve mlade inovativne ljude iz Nikšića da iskoriste prednosti Tehnopolisa

''Savjet mladih Demokratske partije socijalista Nikšić sa posebnim je zadovoljstvom ispratio zvanično otvaranje Tehnopolisa, inovaciono-preduzetničkog centra, koji će biti ključna tačka razvoja projekata ne samo u Nikšiću, veći u cijeloj Crnoj Gori'', rečeno je u saopštenju.
DPS: Pozivamo sve mlade inovativne ljude iz Nikšića da iskoriste prednosti Tehnopolisa
Portal AnalitikaIzvor

Oni govore da je zahvaljujući Opštini Nikšić, Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu nauke na mjestu ruiniranog Doma vojske, u centru grada, nastao reprezentativan objekat, prije svega namijenjen mladim inovatorima.

''Koristimo ovu priliku da pozovemo sve mlade inovativne ljude iz Nikšića da iskoriste prednosti Tehnopolisa i da razviju sopstvene biznis ideje i tako postanu uspješni preduzetnici. Tehnopolis ima sve što je potrebno za razvoj mikro i malih preduzeća. Pored kancelarija tu su laboratorije za biotehnička ispitivanja, laboratorije za industrijski dizajn, sale za sastanke, prostori za različite istraživačko-proizvodne djelatnostii Data centar'', ističe se u saopštenju.

Prema njihovim riječima da bi ušli u program podrške, neophodno je da biznis ideja bude primjenjiva u praksi, inovativna i prije svega tržišno orjentisana.

''Lokalna uprava Nikšića podrškom izgradnji Tehnopolisa još jednom je dokazala da je posvećena rješavanju problema mladih ljudi te da je spremna da podrži sve projekte koji će doprinijeti smanjenu nezaposlenosti mladih u našoj opštini'', govori se u saopštenju.

Kako dodaju, Tehnopolis će uticati na otvaranje novih radnih mjesta.

''Koliki je značaj Tehnopolisa najbolje govori podatak da će do kraja oktobra biti zaposleno oko 100 ljudi.Tehnopolis će biti dom za sve preduzetnike, poljoprivrednike, naučne radnike, ljude sa idejom, ali prvenstveno za mlade koji svoju budućnost vide u preduzetništvu i stvaranju novih vrijednosti kroz realizaciju sopstvenih ideja'' zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika