Društvo

Iva se na kratko vratila kući i dobro se osjeća

Nakon tromjesečne terapije na klinici za onkologiju u Njemačkoj, malena Novljanka Iva Bijelić je u svom domu u Herceg Novom.
Iva se na kratko vratila kući i dobro se osjeća
Portal AnalitikaIzvor

Budući da je tri mjeseca bila odsutna iz rodnog grada, odvojena od dijela porodice, ali i društva, njen otac Pero Bijelić zamolio je doktore sa klinike u Njemačkoj da je puste kako bi malo dobila snage i “napunila baterije” za sve što je čeka u nastavku liječenja:

“Iva se trenutno osjeća dobro, dobro je raspoložena, naročito i što se vidjela sa svojim drugarima. Imamo sljedeće sedmice veoma važno snimanje, PET skener i rezonancu, nakon čega ćemo znati kakva će dalja biti procedura liječenja. Stoga sam zamolio doktore da je puste par dana kući, a već sljedeće sedmice vraćamo se ponovo u Njemačku”, priča za Radio Jadran, Pero Bijelić.

Iva se već tri mjeseca u Njemačkoj liječi od dječijeg sarkoma, a za terapisjke tretmane neophodno je 300 hiljada eura. Izuzetno skupo liječenje i iznalaženje sredstava za njen oporavak proteklih mjeseci ujedinilo je Novljane i mnoge ljude dobre volje i velikog srca– stare, a naročito mlade, kako bi što hitnije prikupili neophodni novac. Upornim i konstantnim humanitarnim akcijama, ponajviše uz zalaganje njenih školskih drugova, ali i donacijama sugrađana, kao i građana iz čitave Crne Gore, te donacijama od raznih preduzeća i privrednika, do sada je sakupljeno 200 hiljada eura. Kao “bomba” je prije dva dana odjeknula vijest da je za njeno liječenje sportiista koji je želio da ostane anoniman uplatio 50 hiljada eura, i tako znatno pomogao akciju.

Akcije će biti nastavljene i u narednom periodu, a žiro računi za uplate su konstantno otvoreni. Bijelić se u nedavnoj video poruci obratio svima koji su do sada pomogli Ivino liječenje zahvalivši na pruženoj pomoći, zamolivši da i dalje svi koji su u mogućnosti, pomognu da njegova ćerka nastavi dalje život zdrava, jednako kao i njeni vršnjaci.

Za uplate iz Crne Gore, u CKB banci, žiro račun je 510000000112383270 na ime Pero Bijelić.

Za uplate iz inostranstva:

Field 57 – Account with Institution:

Party Identifier 100 9363045 0000

Swift Address   CKBCMEPG

Name   CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA AD PODGORICA

 

Field 59 – Beneficiary Customer:

IBAN     ME25510260797324001246

Name & Address BIJELIC R. PERO

Portal Analitika