Društvo

Otvorene rekonstruisane prostorije Osnovnog suda na Cetinju

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednica Osnovnog suda na Cetinju Jelena Perović obišli su danas rekonstruisane prostorije cetinjskog Osnovnog suda.
Otvorene rekonstruisane prostorije Osnovnog suda na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, Medenica je ukazala na dobre rezultate rada ovog sudskog organa, iskazujući uvjerenje da će u predstojećem vremenu nastaviti u tom pravcu.

“Ovaj sud ne samo da sada ima dobre uslove za rad, već i dobre sudije i dobru administraciju. O tome najbolje govori činjenica da ovaj sud rješava zaostale predmete Osnovnog suda u Kotoru. Pravda je važna za svakog građanina i do nje se mora doći na vrijeme “, kazala je Medenica.

Gradonačelnik Bogdanović je ukazao  na kvalitetnu saradnju Prijestonice Cetinje i sudske vlasti.

“ Kako Prijestonica Cetinje već dugo ima izuzetnu saradnju sa sudskom vlašću, onda mogu reći da nam je bilo drago što smo i ovog puta bili u prilici da pomognemo našim kolegama iz Osnovnog suda. Naša gradska uprava, naime, ustupila je kolegama iz cetinjskog Osnovnog suda prostorije i na taj način dala svoj doprinos rješavanju ovog značajnog pitanja. Ipak, ovom prilikom posebno bih želio najaviti projekat koji je pred nama, a koji se, prije svega, tiče daljeg unaprijeđenja položaja zaposlenih u sudskoj vlasti. Naime, Prijestonica Cetinje već je ustupila parcelu u svrhu gradnje stambene zgrade za zaposlene u pravosuđu, a taj projekat dodatno ćemo podržati i u budućnosti”, istakao je on.

Predsjednica Osnovnog suda na Cetinju Jelena Perović akcentovala je značaj Cetinja u procesu stvaranja moderne države i pravnog sistema, te je izrazila posebnu zahvalnost predsjednici Vrhovnog suda Medenici i gradonačelniku Bogdanoviću na kontinuiranoj podršci , kako tokom projekta rekonstrukcije prostorija, tako i pri realizaciji projekta rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u ovom organu.

“ Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost gradonačelniku Bogdanoviću koji je prepoznao značaj rada cetinjskog Osnovnog suda i ustupio tri kancelarije čime su prošireni prostorni kapaciteti ovog organa, kao i Sudskom savjetu i Vrhovnom sudu koji su obezbijedili sredstva za adaptaciju i modernizaciju navedenih prostorija. Takođe, sa posebnim zadovoljstvom želim istaći da su dobijene sve neophodne saglasnosti za realizaciju projekta kojim ćemo, uz punu podršku Prijestonice Cetinje i Sudskog savjeta, riješiti stambena pitanja zaposelnih u cetinjskom Osnovnom sudu”, navela je Perović

Radovi su podrazumijevali rekonstrukciju kancelarija i sudnica sa pratećim sadržajima, a Prijestonica Cetinje ustupla je Osnovnom sudu dodatne tri kancelarije u cilju efikasnijeg i efektivnijeg rada tog sudskog organa.

Portal Analitika