Politika

Ivanović: Potreban nam je novi kvalitet, a ne nova gomila stanova

Budva je, kao što svi znamo, u teškoj političkoj, finansijskoj i moralnoj krizi. Najveći danak pogrešnoj politici je platio upravo turizam, privredna djelatnost koja predstavlja okosnicu života i razvoja u našoj opštini, kaže Anđela Ivanović, kandidatkinja za odbornicu na izbornoj listi “Cdu: Volimo Budvu.
Ivanović: Potreban nam je novi kvalitet, a ne nova gomila stanova
Portal AnalitikaIzvor

Ona dodaje da izborna lista "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" želi da potvrdi principijelnu podršku projektima izgradnje novih turističkih kapaciteta i ulaganjima koja treba da unaprijede i poboljšaju našu turističku ponudu.

“Umjesto novih hotela visoke kategorije, uređene rivijere, sređenih javnih površina i organizovanih javnih službi, mi danas imamo dezorganizaciju, javašluk, nered i haos u svim tim oblastima. Grade se nepotrebne stambene jedinice na pjenu od mora, koje veći dio godine zvjere prazne. Ne poštuju se ni propisi, ni zdrava logika. Polako ali sigurno uništavamo prostor - naš najvredniji neobnovivi resurs”, govori Ivanović.

Hotel Sveti Stefan je rijetki primjer ulaganja koje nije degradiralo, već unaprijedilo turističku ponudu, misli ona. Dodaje da ipak postoji jedna loša i neprihvatljiva činjenica.

“Ovaj jedinstveni turistički sadržaj posluje potpuno odvojen od crnogorske turističke ponude. Ovdje je, a kao da nije ovdje.  Takvu praksu i rješenja moramo izbjeći u svim novim projektima izgradnje turističkih kapaciteta visoke kategorije, koji sve više nedostaju budvanskom turizmu”, govori ona.

U interesu je svih građana i naše opštine u cjelini, da privučemo inostrane i domaće investitore i da ima pružimo svu potrebnu podršku, koja mora biti praćena odgovornim i ozbiljnim pristupom od strane investitora, misli Anđela.

“Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" će za sve buduće projekte i investicione projekte, uključujući Buljaricu, zahtijevati, ali i obezbijediti - kao nova vlast u Opštini poslije 16. oktobra - da se strogo poštuju interesi svih uključenih i zainteresovanih strana - od privatnih vlasnika, preko lokalne zajednice, do opštinskih i državnih instanci”, govori ona.

Ona priča i o ciljevima Cdu.

“Zaustaviti betoniranje naše obale, spriječiti izgradnju stambenih prostora u pojasu uz more, podržati izgradnju hotelskih kapaciteta koji odgovaraju potrebama našeg turizma. U tome će nam pomoći tim vrhunskih domaćih i inostranih stručnjaka, koji će nam biti podrška poslije 16. oktobra”, zaključuje Ivanović.

Portal Analitika