Društvo

Euromost: Majke iz Rožaja da ne odustaju od svojih prava

Euromost apeluje na majke iz Rožaja da ne odustaju od svojih prava, te da izdrže i da se odupru svim pritiscima.  Kako ističu, zaposleni u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore ZZZCG vrše pritisak na majke kako bi zaštitili svoje kolege od krivične odgovornosti.
Euromost: Majke iz Rožaja da ne odustaju od svojih prava
Portal AnalitikaIzvor

„Osam mjeseci ne možete da riješite agonoju majki iz Rožaja. Dobro ste Vi svi upoznati da one imaju dokaze, jer ste do sada imali uvid u njima, nego Vam je problem što ti dokazi nedostaju na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, pa je sada problem šta je sa njima? Šta se desilo sa tom dokumentacijom? Da li je stvarno uništena ili se negdje na nekom mjestu sklonila“, pitaju iz Euromosta.

Problem je, ocjenjuju oni,  što će neko od njih morati krivično da odgovara ako priznaju dokaze majki.

Poručuju da neće dozvoliti da se iko više poigrava sa građanima na Sjeveru.

„Svako u ovoj državi ima pravo da se bori za svoja prava, ako mu zakonom i Ustavom pripadaju, licjemerno je što se ovih dana prije izbora vrše pritisci na svu sirotinju sa Sjevera, ako izađe u javnost da zatraži pomoć ili da ostvari svoja prava. Na svaki takav nezakoniti pritisak, ćemo zajedno sa građanima odlučno odgovoriti, svima koji koriste metode pritiska i prijetnji“, kazali su iz Euromosta.

Iz Euromosta poručuju da su pomogli i mnogim majkama, iako su se na Zavodu nalazile preko 15 godina i nijesu mogle da ostvare to pravo zbog starosnih godina.

Portal Analitika