Turizam

Novo radno vrijeme Pijace ruralnih proizvoda u Budvi

U skladu sa vremenskim prilikama, vrijeme održavanja Pijace ruralnih proizvoda ponovo je promijenjeno i od sada će se održavati svake subote od 10 do 17 časova, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.
Novo radno vrijeme Pijace ruralnih proizvoda u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

- Pijaca ruralnih proizvoda uspješno se realizuje tokom cijelog ljeta u Gradskom parku u Budvi. Zadovoljni građani, turisti i izlagači, potvrda su njegovog uspjeha, pa će se sa održavanjem Pijace nastaviti i u narednom periodu. Podsjećanja radi, organski i domaći poljoprivredni proizvodi sa crnogorskih područja i autentične rukotvorine dostupni su građanima i turistima Budve u okviru projekta „Pijaca ruralnih proizvoda“, koji se, osmišljen i podržan od strane Turističke organizacije opštine Budva, od juna održava svake subote - dodaju iz TO Budva.

Oni potcrtavaju i da su se tokom ljeta na tom mjestu mogli naći: svježe organske smokve, sušene smokve i proizvodi od smokava, svježa organska aronija, džem i sok od organske aronije i jabuke, melemi za njegu i regeneraciju kože čija je receptura starija od 150 godina, organsko vino od kupine i borovnice, med i čajevi za jačanje imuniteta, svježa organska kupina, organski sokovi od bundeve, zove, koprive, nane i drenjina, džem od malina, drenjina i sljiva, rakija od dunje, maline, kruške i šljive, tinkture, kapi, melemi i kreme, rakije i vina.

- Prodajni proizvodi su izloženi na specijalno izrađenim drvenim štandovima TO Budve, a izlagači su poljoprivredni proizvođači koji su registrovani kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a čiji proizvodi imaju sve neophodne sertifikate. Osnovni cilj Turističke organizacije opštine Budva prilikom osmišljavanja ovog projekta, koji je proistekao iz „Strategije razvoja ruralnog turizma u budvanskim selima“ jeste afirmacija lokalnih proizvođača, organske poljoprivrede i autohtonih proizvoda i rukotvorina sa ovih prostora - ističu iz TO Budva.

Portal Analitika