Abiznis

HETA: Pripremamo inicijativu za ocjenu ustavnosti

Izmjene i dopune Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure stupaju na snagu danas, a predstavnik građana koji su uzeli ove kredite Dragan Senić kaže da „konačno izlaze iz dužničkog ropstva, odnosno živog blata u kome su bili ne svojom krivicom“.
HETA: Pripremamo inicijativu za ocjenu ustavnosti
Portal AnalitikaIzvor

Parlament je ovaj zakon, koji je u ime 39 poslanika podnio Nebojša Medojević (DF) jednoglasno usvojio 5. septembra ove godine.

Iz HETE su Pobjedi kazali da pripremaju inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure.

- Analiziramo moguće buduće pravne aktivnosti – saopštili su iz ove faktoring kompanije.

Oni kažu da prinudna konverzija kredita u CHF-u u eure utiče na HETA Asset Resolution Montenegro s obzirom da je zakon sada obavezujuci i za treća lica. Dodaju da ne bi iznosili tačne iznose kredita koji su obuhvaćeni ovim zakonom. No, oni ističu da se pripremaju i za primjenu zakona.

- S obzirom da je zakon obavezujući i primjenjiv, osim ukoliko Ustavni sud ne suspenduje njegovu primjenu sve do donošenja konačne odluke, HETA će raditi i sprovoditi njegovu implementaciju - kazali su iz ove kompanije.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika