Tenis

Vilander: Nadal sigurno nije dopingovan

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula i bivši broj jedan, vjeruje da Rafael Nadal nije koristio doping. Španski teniser nalazi se na listi sportista kojima je WADA dozvolila upotrebu zabranjenih ljekova.
Vilander: Nadal sigurno nije dopingovan
Portal AnalitikaIzvor

„Uvijek će postojati neko ko će iskoristiti određene situacije, ali Rafael Nadal sigurno nije jedan od njih“, rekao je Vilander.

Šveđanin je potom objasnio kako funkcioniše kada Svjetska antidoping agencija dozvoli sportistima korišćenje nekih zabranjenih supstanci. 

„Ako dobijete dozvolu organizacije da koristite neku zabranjenu supstancu, oni vam preporuče određenu dozu, nadgledaju i to je nešto potpuno drugačije. To su stvari između nacionalnih saveza i antidoping agencije. Igrači koriste supstance zbog liječenja i tek kada se one iščiste iz organizma, vraćaju se na teren. Ništa ne utiče na performanse, pa je u redu“, dodao je Vilander. 

On je dodao da su igrači sigurno čisti. 

„Igračima možete vjerovati 100%, možete vjerovati teniskoj kulturi i pojedincima. Problem nastaje kada vjerujete organizacijama, ali to je neki sasvim novi nivo“. 

Portal Analitika