Crna hronika

Đurić podlegao povredama nakon ranjavanja

Kotoranin Dalibor Đurić (34) preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore nakon što je upucan hicem iz snajperske puške dok je šetao zatvorskim krugom ZIKS-a, saznaje Portal Analitika.
Đurić podlegao povredama nakon ranjavanja
Portal AnalitikaIzvor

On je javnosti poznat kao pripadnik tzv. "škaljarskog klana".

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) potvrdio je da je zatvorenik Đurić umro u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) nakon bezuspješnog pokušaja reanimacije.

Iz ZIKS-a je saopšteno da je danas oko 18 sati i 15 minuta, sa spoljašnje strane Zavoda pucano na zatvorenika D.Đ., koji se nalazio na redovnoj šetnji u zatvorskom krugu Poluotvorenog odjeljenja KPD Podgorica.

Navodi se da je tom prilikom zatvorenik ranjen u grudi i odmah nakon toga, transportovan je u Urgentni blok KCCG.

“Ljekari KCCG bezuspješno su pokušali reanimaciju, nakon čega su konstatovali smrt”, saopšteno je iz ZIKS-a.

O cjelokupnom događaju, kako je saopšteno, Zavod je obavjestio Centar bezbjednosti Danilovgrad i Podgoricu, Ministarstvo pravde, i nadležnog tužioca, kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Đurić se nalazio u spuškom zatvoru od 24. oktobra 2014. zbog krivičnog djela "iznuda", a u toku je bilo i suđenje za nasilničko ponašanje, koje je juče odloženo zbog nedolaska jednog svjedoka.

On se dva puta našao ne meti napadača. Tokom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U septembru 2011. godine povrijeđen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

Portal Analitika