Protokol

Numanović: Vladavina prava ključni segment u pregovaračkim poglavljima

Crna Gora veoma ozbiljno radi na ispunjenju obaveza koje se od nje očekuju u evropskim agendama, ocijenio je ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović na sastanku sa novim šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorom Aivom Oravom.
Numanović: Vladavina prava ključni segment u pregovaračkim poglavljima
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je upoznao sagovornika sa nadležnostima resora na čijem je čelu i istakao jačanje vladavine prava kao ključni segment u pregovaračkim poglavljima. Pitanje zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih pravau fokusu  je  domaće  i  međunarodne  politike. U  tom  smislu, jaka  vladavina  prava je preduslov  svakeuspješne integracije i pune demokratizacije društva. 

Ministar je istakao da Crna Gora uspješno usaglašava unutrašnje antidiskriminaciono zakonodavstvo sa međunarodnim   standardima, te  da nam predstoji  intenziviranje   započete realizacije i implementacije usvojenih zakona iz ove oblasti. 

On je apostrofirao važnost nastavka uspješne saradnje sa Delegacijom Evropske   unije   u   Crnoj   Gori,   posebno   u   dijelu   daljeg   unapređenja   institucionalnih   i   zakonodavnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava i jednakih mogućnosti.

Portal Analitika