Politika

Krivokapić: Ministri da se boje građana, a ne partija

Tek kada se ministri budu bojali građana, a ne partija, onda će Crna Gora potpuno prodisati, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić na predizbornom skupu koji je održan sinoć u Donjoj Gorici.
Krivokapić: Ministri da se boje građana, a ne partija
Portal AnalitikaIzvor

“Dokazali smo da pet ministara koji su u Vladi mogu biti kičma nove vlade. Može ova Crna Gora stvoriti istinske reforme, može imati Univerzitet koji će sa poslodavcima i Privrednom komorom planirati upisne kvote. Mi smo prekaljeni i provjereni u evropskim integracijama. Sposobni smo da stvorimo budućnost koju obećavamo”, rekao  je Krivokapić.

Pored Krivokapića, na skupu su se obratili i potpredsjednik SDP- a, Raško Konjević, kandidati za poslanike Draginja Vuksanović i Bojan Zeković i član predsejdništva Odbora Glavnog grada, Goran Miranović.

Raško Konjević je ocijenio da ne postoji nijedna država u Evropi u kojoj vlada partija čiji je dugogodišnji funkcioner bio šef organizivane kriminalne grupe. 

On je pozvao veliki broj odgovornih, časnih i poštenih birača DPS-a da ovaj put dobro razmisle koga će glasati kako “njihova iskrena podrška i privrženost Crnoj Gori ne bi poslužila nekom Maroviću da u njihovo ime, ali za svoj račun potkrada novac”.

“Država svih znači državu u kojoj ce svi plaćati porez, u kojoj neće biti povlašćenih tajkuna koji duguju 770 miliona eura. Država svih znači i da ljekari i profesori neće biti poniženi, da im zarada bude manja od tamo nekog savjetnika generalnog sekretara Vlade”, kazao je Konjević.

Kandidatkinja za poslanika Draginja Vuksanović smatra da je vrijeme za promjene u kojem će se ispitati porijeklo imovine bogataša, jer će časni mladi ljudi preuzeti stvari u svoje ruke. Poručila im je da se ne plaše i da ne nasijedaju na predizborna obećanja oko zapošljavanja. 

“Vi ćete dobiti sve ono što vam pripada, a ovo što vam oni obećavaju i što vam lažno daju je samo kratkoročno”, kazala je ona.

Kandidat za poslanika Bojan Zeković istako je da i nakon dobijanja poziva za NATO oni navodno brane NATO integracije, i deceniju nakon nezavisnosti brane nezavisnost. 

Kako je ocijenio, ta lažna borba im je potrebna, jer građani suočeni sa konačnošću državnog statusa i nepovratnosti integracionih procesa, ih sa pravom pitaju pitaju: a čemu onda služite vi? 

“Da se kriminalno organizujete i potkradate sopstvenu zemlju plašeći nas onima koji mogu postojati jedino kao vaši protivnici? Kada nestane vas nestaće i njih, jedni bez drugih ste nemogući. Ni DPS ni DF nijesu budućnost Crne Gore. Oni se bore protiv sopstvene prevaziđenosti. A takva borba je, kao i uvijek osuđena na poraz”, poručio je  Zeković, i dodao da će DPS nakon 16. oktobra biti prošlost Crne Gore jer je, kako cijeni,  stvorio sistem u kojem nema vladavine prava.

“DPS nema rješenje za probleme građana”, zaključio je Miranović.

Portal Analitika