Društvo

Radulović: Albin Kurti kao političar je sramota za Kosovo

“Izjave Albina Kurtija počinju da prevazilaze granicu normalne komunikacije vec potpaljuju vatru i čak ide do te mjere da priziva rat,pa se prosto pitamo treba li Kosovu jedan takav politicar i takva stranka kakva je Samoopredeljenje”, saopštava Lazar Radulović, predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovcen i podpredsjednik Unije Crnogoraca Kosova.
 Radulović: Albin Kurti kao političar je sramota za Kosovo
Portal AnalitikaIzvor

On reaguje na izjavu Kurtija, u kojoj kaže da "spornoj zemlji"od 8.200 hektara prolivala krv koju on ne moze da oprosti i da ukoliko bi to pripalo Crnoj Gori da bi u narednih 5 godina doslo do rata,kao i da Crna Gora zeli da dublje udje na kosovsku teritoriju zbog svojih ciljeva”.
“Takvu izjavu po nama moze dati samo jedan neurotican politicar kakav je Albin Kurti. Pa gospodine Kurti uzmite malo i prelistaje stampu,procitajte izjave crnogorskih političara i crnogorskog premijera Djukanovica,procitajte gospodine Kurti, pa će vam neke stvari sigurno biti puno jasnije,a za razliku od Vas zvanična Crna Gora se zalaže za očuvanje mira u regionu,naročito da ne kvari izuzetno dobre odnose izmedju C.Gore i Kosova,već nastoji da te dobrosusjedske odnose podigne na jos veći nivo”, govori Radulović.

On naglašava da Crna Gora nema nikakve pretenzije prema Kosovu, već naprotiv želi mir Stabilnost u tegionu i sto bolje dobrosusjedske odnose sa Kosovom.
“Gospodine Kurti, ako iole želite dobro Kosovu i njenim gradjanima bi bilo najbolje da se povučete iz politike jer vrijeme huškača ratova je prošlo,narod se opametio i nikome više nije do toga stalo g. Kurti.Ne treba nam na ovim prostorima više ni jedna žrtva. Treba nam suživot, razumevanje i napredak ekonomski,a to možemo samo zajednički da postignemo”, zaključuje Radulović.
 

Portal Analitika