Politika

Popović: Uradili smo sve da nema sumnje u fer i slobodne izbore

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović sa saradnicima, primio je danas  šefa posmatračke misije OEBS-a Romana Jakiča i predstavnicu  misije Zaronu Isailovu.
Popović: Uradili smo sve da nema sumnje u fer i slobodne izbore
Portal AnalitikaIzvor

Popović se zahvalio OEBS-u na doprinosu regularnosti izbornog procesa u Crnoj Gori. Vjerujem da će uz veliku podršku OEBS-a doći do nesumnjivo fer i poštenih izbora i mislim da smo uradili sve  što se može uraditi da izbori ne budu sporni nikome, kazao je on. Uprkos ogromnom uloženom trudu i sredstvima, postoji bojazan da bi dio opozicije mogao da spori rezultate zbog nezadovoljstva svojim rezultatima.

Crna Gora je na prekretnici, ali ni malo ne sumnjam da će ovi izbori biti regularni, a ostaje nam obaveza da dodatno uredimo dio predizborne kampanje i nadležni se pozabave načinom finansiranja i priliva novca određenim političkim subjektima, posebno onima koji i nijesu parlamentarni, koji nemaju nikakvo pokriće za ogroman novac te sumnjamo o kakvom se novcu radi.

lp-oebs2

Popović je podsjetio da su liberali u Crnoj Gori bili pokretači evropske, građanske i suverenističke politike koju je kasnije prihvatila i zvanična Crna Gora. To je i opredijelilo Liberalnu partiju da na prijethodnim izborima oformi vlast sa DPS-om i manjinskim partijama ali i da na ovim izborima obnovi sporazum o saradnji sa DPS-om i  ovaj izborni proces 16. oktobra uđe sa zajedničkom listom. Liberali su za evropsku Crnu Goru u NATO savezu i vjerujemo da je to pravi kurs Crne Gore, a u ovom partnerstvu najbolje možemo ostvariti taj cilj, kazao je Popović.

 

Portal Analitika