Crna hronika

Interpol traži Igora Dedovića i tjelohranitelja Dragoljuba Ćetkovića

Crnogorska policija raspisala je nacionalnu i međunarodnu potjernicu za Kotoraninom Igorom Dedovićem i za Podgoričaninom Dragoljubom Ćetkovićem, navodno jednog od tjelohranitelja Kotoranina Jovana Vukotića, koji sa Dedovićem, u policijskim operativnim bazama slovi za vođu škaljarskog klana, pišu Dnevne novine.
Interpol traži Igora Dedovića i tjelohranitelja Dragoljuba Ćetkovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policija intenzivno traga za Dedovićem od jula ove godine, nakon što je njegov DNK izolovan sa arsenala oružja, pronađenog u aprilu nadomak zgrade Jovana i Igora Vukotića u Dobroti.

Policija u Kotoru tada je podnijela krivičnu prijavu protiv Dedovića, ali i protiv još tri osobe, sve pod sumnjom da su se bavili nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija u većoj količini.

Jedan od njih je i Božidar Punošević, koji je u međuvremenu uhapšen na graničnom prelazu Ranča kod Pljevalja.

Na spisku osumnjičenih našao se i Dragoljub Ćetković, a krivičnom prijavom obuhvaćen je i ranije uhapšenih Goran Stančić, državljanin Srbije, koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Stančić i Podgoričanin Nikola Malović uhapšeni su početkom aprila, u noći ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića u Kotoru. Policija je, dok je osmatrala teren, uočila dvojicu muškaraca koji su se primicali kući Vukotića. Dok su se približavali sa obližnjeg brda, policija ih je presrela mokre od kiše, a odjeća im je bila uprljana od zemlje. Narednog jutra, počeo je pregled terena, gdje je nađen arsenal oružja.

Dedović je u sačekuši ranjen 4. avgusta 2008. godine, kada je u kotorskom naselju Dobrota zadobio prostrijelnu ranu desne šake i desnog plućnog krila.

Na njegov džip 07 pucali su nepoznati napadači, a sa njim u autu tada je bio Jovan Vukotić. Nakon toga, Dedović odlazi u Trebinje, gdje je živio skoro pet godina, a u Crnu Goru se vraća 2013. godine.

Prema policijskim saznanjima, na Dedovića je planiran atentat upravo te godine, ali su tada policajci uspjeli da u Baru uhapse Nikšićanina Veselina Pantovića prije nego što je krenuo u egzekuciju.

Dedović je pominjan i u akciji „Balkanski ratnik” i to u optužnici hrvatskog tužilaštva.

Dedović minulih godina nije dolazio u Crnu Goru zbog postupka koji je protiv njega vođen zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba, zbog čega je 2010. godine Viši sud u Podgorici za njim raspisao nacionalnu potjernicu koja je godinu kasnije, odlukom vijeća tog suda, bez objašnjenja povučena.

Godinama je poznat i kao vlasnik lanca picerija Pronto u Kotoru i Podgorici, ali i kao Kotoranin kojeg sugrađani nijesu mogli sresti u javnosti dugi niz godina, jer se iz straha za svoju bezbjednost nije eksponirao i pojavljivao u javnost. 

DN

Portal Analitika