Crna hronika

I Bećirović je imao punomoćje da odobrava kredite

Bivši finansijski direktor firme ,,Bepler i Džekobson“ Mihail Peskov, osumnjičen za zloupotrebu položaja, kazao je juče u Osnovnom sudu da ne priznaje krivično djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret, piše u Pobjedi.
 I Bećirović je imao punomoćje da odobrava kredite
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Peskov i Viktor Golikov, koji je bio administrativni direktor ove firme, osumnjičeni su da su 2010. godine zloupotrebom položaja ili ovlašćenja spriječili ili ometali odlučivanje u tom preduzeću. On je juče pojasnio da je tada prema pravilima firme za dobijanje kredita bilo potrebno dva potpisa, njegov i još jedne opunomoćene osobe. 

- Tada su osim mene bili opunomoćeni Golikov i Zoran Bećirović, a od 2010. godine Roman Kopicov koji je imao generalno punomoćje za obavljanje svih djelatnosti po nalogu majke firme iz Londona - dodao je Peskov.

Kako je istakao, firma ,,Bepler i Džekobson“ je od 2005. godine uvijek kada je uzimala kredite davala hotel ,,Bjanka“ kao garanciju za hipoteku.

- Za uzimanje kredita su imali ovlašćenje majke firme, što je i tada bio slučaj. Pregovarali smo sa mnogim bankama, a kao optimalna je bila CKB. Kasnije smo dobili ponudu od banke i Kopicov je dao instrukcije i poslije toga smo pristupili poceduri odobravanja kredita koji je bio neophodan za obezbjeđivanje likvidnosti kompanije - dodao je Peskov.

Na pitanje tužioca Ivana Medojevića da li je Bećirović imao svojstvo osnivača majke firme, Peskov je dodao kako je tvrdio da je predstavnik jedne od tri firme koje su osnovale kompaniju u Londonu, ističući da nikada nije vidio papire kojima bi se takve tvrdnje potkrijepile. Bećirović je ranije objasnio da nije bio upoznat sa davanjem hipoteke na hotel ,,Bjanka“ iako je bio izvršni direktor.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika