Društvo

Takmičenje u Avanturističkom parku „Gorica“

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija Podgorice i ove godine obilježiće Svjetski dan turizma, a slogan ovogodišnje kampanje je „Turizam za sve”. Naime, centralno dešavanje biće održano u Glavnom gradu, na brdu Gorica, u okviru avanturističkog parka, u utorak, 27. septembra, sa početkom u 12 časova.
Takmičenje u Avanturističkom parku „Gorica“
Portal AnalitikaIzvor

Prvi dio programa biće takmičarskog karaktera, nakon čega će uslijediti dodjela nagrada, uz svečani koktel i obraćanja predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Shodno navedenom, pozivamo vas da prijavite svoju ekipu od pet članova za ovo takmičenje.

Propozicije za takmičenje

Na samom početku svaki takmičar dobiće neophodnu opremu (pojas, kacigu, zip rolnu, karabinere) i kratak brifing instruktora. Zamišljeno je da se takmičenje odvija na trima stazama, koje su adaptirane po uzrastima takmičara. Na svakoj stazi biće isti broj grupa kao i po tri instruktora i jedan kontrolor. Sistem ocjenjivanja uključivaće bodovanjetehnike, brzine prolaska i težine staze, tako da će skup tri bodovna pravca dati precizne pobjednike. Naravno, postojaće i diskvalifikacije ukoliko se ne poštuje pravilnik izrečen od strane instruktora na brifingu kao i diskvalifikacije ukoliko se za rok od 30 sekundi ne pređe prepreka na stazi.

Takmičari će biti podijeljeni u tri kategorije: 1. 10 - 15 godina, 2. 15 - 45 godina i 3. preko 45 godina

Nagrade:

Za pobjednike

I kategorija -  5 Tablet uređaja  – Telenor

II kategorija -5 Huawei Y3 telefona -Mtel

III kategorija- Vinski put- Plantaže uz paket promotivnih proizvoda

Druga nagrada za sve kategorije su ulaznice za avanturističke parkove „Lovćen“ i „Gorica“

Treća nagrada – 30  ulaznica za Cineplexx

 

Specijalne nagrade:

Najšarmantnija ekipa

Prestižna nagrada, jednodnevni zimski izlet, karavan motornim sankama za kompletnu ekipu od Kolašina preko Bjelasice i Sinjajevine do Žabljaka- nagrada od firme „Explorer“.

Najveselija ekipa

Jahačka tura za kompletnu ekipu u Nacionalnom parku „Lovćen“, na Ivanovim koritima, u  centru za jahanje-nagrada od firme „Explorer“ i Avanturističkog parka „Lovćen”. 

 

Portal Analitika