Turizam

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore u Parizu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, predstavnicima turističke privrede i strateškim partnerima predstavlja turističku ponudu Crne Gore na 38. Međunarodnom sajmu turizma IFTM Top Resa 2016, koji se održava u periodu 20-23. septembar u Parizu.
Predstavljena turistička ponuda Crne Gore u Parizu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

IFTM Top Resa najveći je B2B sajam u Francuskoj i predstavlja odličnu platformu za uspostavljanje novih i održavanje poslovnih kontakata sa turoperatorima i ugovaranje poslova za narednu godinu.

Generalna direktorka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović i predstavici  NTO CG su imali više sastanaka sa turoperatorima i intervjua za tamošnje medije i blogere (IFTM Daily, Quotidien de Tourism, Thomas Cook, Tripadvisor, i-trekking.net, my-wildlife.com, Voyage Prive), koji su pokazali interesovanje za širok spektar turističke ponude, bezbjednost, način dolaska,  ponudu tokom cijele godine kako na primorju tako i na sjeveru zemlje. 

HG Budvanska rivijera sa dugogodišnjim partnerima iz Francuske agencijama Prodintur i MTO Travel, obnovila je ugovore o zakupu kapaciteta hotela Palas i Castellastva i za 2017. godinu, te se od kraja marta do oktobra 2017. godine očekuje porast broja turista sa ovog značajnog emitivnog tržišta. HG Montenegro Stars za sledeću godinu najavljuje, nakon par godine pauze, nastavak saradnje sa Look Voyage koji će zakupiti kapacitete hotela Splendid i Montenegro. Montenegro Airlines obnovio je saradnju sa Thomas Cook Francuska i drugim turoperatorima, i za 2017. godinu najavljuju veći broj putnika iz Pariza i Liona.

Predstavnici privrede su imali i razgovore sa  postojecim i zainteresovanim novim partnerima oko zakupa kapaciteta i posjete grupa u toku ljetnje i zimske sezone. 

Tržište Francuske je značajno za Crnu Goru, bilježi se pozitivan trend interesovanja i konstantan rast dolazaka i noćenja sa ovog tržišta u prethodnom periodu. U 2015. godini u Crnoj Gori boravilo je preko 45 hiljada turista iz Francuske i ostvarili su preko 233 hiljade noċenja, što u poslednje tri godine predstavlja rast od ukupno 25% . Trend rasta je primjetan i ove godine, za sedam mjeseci broj turista iz Francuske je veći za 8% u odnosu na isti period prošle godine. U  toku ove godine organizovan je i boravak nekoliko grupa francuskih medija i agenata u Crnoj Gori. 

Na crnogorskom štandu pored NTO CG i Ministarstva održivog razvoja i turizma, učestvuju i svoju ponudu predstavljaju LTO-i Budve, Bara i Kotora, HG Budvanska rivijera, HG Montenegro Stars, Hotel Regent Porto Montenegro, Beppler & Jacobson Montenegro, Luminalis Events DMC, MTO Travel i Montenegro Airlines.

Sajam IFTM Top Resa održava se u periodu od 20. do 23. septembra, učestvuju izlagači  iz 160 destinacija, preko 1000 predstavnika medija i po najavama okupiće do 35.000 posjetilaca.

Portal Analitika