Društvo

Podgorica: Vozači krše zakon, a ''pauka'' niđe

Saobraćajna (ne)kultura i nepropisno parkirana vozila su svakodnevnica sa kojom moramo da se nosimo kada je u pitanju vožnja u Podgorici. Međutim, izgleda da to nije problem koji se ne može riješiti.
Podgorica: Vozači krše zakon, a ''pauka'' niđe
Portal AnalitikaIzvor

Danas oko 15 časova reporter Portala Analitika prisustvovao je interesantnom događaju. Naime kraj južne tribine Gradskog stadiona u centru grada došlo je do kvara na automobilu, pa je vlasnik bio primoran da pozove šlep službu. Nema tu ništa sporno, ali je simpatično da je u trenutku dolaska službe na toj ulici stajalo osam nepropisno parkiranih automobila, a svega 10 minuta kasnije čak 11 vozila čiji su vlasnici prekršili zakon!

Takođe zapanjujuće je da je džip marke ''mercedes'' oduzeo pola jedne trake svojim parkiranjem automobila dok je preko puta njega stajao ''seat ibiza'' koji je takođe zauzeo pola trake ostavivši samu sredinu ulice za prolaz. Ne treba posebno napominjati da se nepunih deset metara od ovih vozila nalazi znak ''zabranjeno zaustavljanje i parkiranje''.

parkiranje

Ovo je samo mali segment koji prikazuje drastičan nivo kršenja zakona kada je ova tema u pitanju i ona je često viđena situacija u Podgorici, a sa duruge strane, ozloglašenog ''pauka'' nigdje na vidiku. 

Makar vozačima u Podgorici nikada nije dosadno pa uvijek imaju šta da izbjegavaju, počevši od nesavjesnih pješaka do nepropisno parkiranih automobila.

Portal Analitika