Politika

Pajović: Fer i slobodan izborni ambijent je interes građana i države Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas delegaciju Misije OSCE/ODIHR za posmatranje izbora u Crnoj Gori, na čelu sa šefom Misije, gospodinom Romanom Jakičem.
Pajović: Fer i slobodan izborni ambijent je interes građana i države Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je bilo riječi o izbornom procesu, uslovima u kojima se odvija izborna kampanja, kao i ulozi Misije u Crnoj Gori. Predsjednik crnogorskog parlamenta je goste upoznao sa činjenicama koje institucionalne uslove u kojima će se održati izbori čine značajno boljim u odnosu na prethodni izborni ciklus. 

pajovic2

Na osnovu političkog sporazuma o slobodnim i fer izborima iz januara ove godine, Skupština Crne Gore na čije je čelo tada došao Pajović, formirala je Odbor za praćenje izbornog procesa, zatim Odbor za praćenje rada medija, kao i Odbor za praćenje istraga napada na novinare, čijim je aktivnostima Skupština doprinijela stvaranju ne idealnih, ali znatno boljih izbornih uslova. Pajović je posebno istakao imperativ održavanja fer i slobodnih izbora za nastavak NATO i evropskih integrativnih procesa Crne Gore.  

Sagovornici su se saglasili da transparentnost izbornog procesa predstavlja interes kako građana, tako i institucija države Crne Gore.

Portal Analitika