Politika

DPS: DF je za to da rade Beograd i Holivud

Izborni slogan „Da radi Crna Gora“ Demokratski front je u praksi pretvorio u poruku „Da rade Beograd i Holivud“ – poručuju iz Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS: DF je za to da rade Beograd i Holivud
Portal AnalitikaIzvor

To, navode iz DPS-a, proizilazi iz činjenice da su skupo plaćeni spotovi, u kojima strani glumci glume crnogorske građane, zapravo snimani u Beogradu ili možda čak i Holivudu, “kako je u pokušaju da bude duhovit, rekao jedan od čelnika DF-a”.

- Ako su honorari isplaćeni novcem crnogorskih gradjana – to bi moralo da se vidi u finansijskom izvještaju DF-a o kampanji.  U suprotnom, biće jasno da je isplata izvršena iz crnih fondova koji Mandiću i Medojeviću nelegalnim kanalima pristižu iz inostranstva. Suočeni sa mizernim odzivom gradjana njihovim skupovima, kao i sa jedva prikupljenih desetak hiljada potpisa koji su podržali njihovu listu, u DF-u su sve nezadovoljniji strategijom svoje kampanje koju su im kreirali strani konsultanti a gdje su glavne mete jedna partija i jedan čovjek. Tako su Medojević i Mandić u svoju galeriju izmišljotina uvrstili i potpredsjednika DPS-a Duška Markovića optužujući ga da je on autor šovinistickog grafita koji se pojavio u Pljevljima na račun Muslimana – ističu iz DPS-a.

Takva, kako kažu oni, besmislena optužba na račun partije koja je zapravo očuvala međunacionalni i međukonfesionalni sklad u Crnoj Gori i koja upravo to baštini kao jedno od svojih najvrjednijih dostignuća, samo govori o pogubljenosti DF-a i nedostatku elementarne logike u njihovim javnim nastupima.

- Bez programa i ideja, vizije i strategije, po tuđem scenariju i sa tuđim novcem, tumaraju čelnici Demokratskog fronta, političkim stranputicama. Treba očekivati da im stranci promijene strategiju i  oštricu napada u nastavku kampanje  usmjere prema  nekim drugim opozicionim koalicijama, u čijem biračkom tijelu eventualno mogu „zakačiti“ neki glas. Suluda ideja da ce besprizornim napadima na DPS popraviti svoj izborni rezultat 16.oktobra već  im se obila o glavu... – zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Portal Analitika