Crna hronika

U Crnoj Gori od početka godine zaplijenjeno 933 kg droge

Službenici Odsjeka nastavljaju aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju kako prodaje i krijumčarenja tako i uličnog stavljanja u promet opojnih droga.
U Crnoj Gori od početka godine zaplijenjeno 933 kg droge
Portal AnalitikaIzvor

Od početka tekuće godine, službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su  realizovali 109 predmeta kojima su nadležnim tužiocima krivičnim prijavama procesuirali 133 lica. Osim toga, područnim organima za prekršaje je podnijeto 319 prekršajnih prijava protiv 319 lica za počinjenih 319 prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 

U navedenom periodu od osam mjeseci policijski službenici su ukupno otkrili i oduzeli 872,66 kilograma droge. Od te količine, najviše je oduzeto marihuane i skanka (839,94 kg), zatim heroina (32,48 kg) i kokaina (241,3 grama). Od 01. septembra ove godine takođe je realizovana jedna veća zapljena droga ali od strane službenka Sektora granične policije koji su, u saradnji sa carinskim službenicima, 17. septembra na Graničnom prelazu Božaj u teretnom motornom vozilu otkrili 38 pakovanja sa 40 kg skanka i lišili slobode lice – albanskog državljanina koji je prevozilo drogu u namjeri da je, kako se sumnja, prokrijumčari u zemlje okruženja. 

Zaključno jučerašnjom zapljenom od 20 kilograma, ukupna količina oduzetih opojnih droga iznosi oko 933 kilograma.

Portal Analitika