Crna hronika

Uhapšeni D.S. i S.V. zbog posjedovanja 20kg skanka

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja juče su u dvije aktivnosti, izvedene na području Podgorice i Berana, otkrili i oduzeli oko 20 kilograma skanka za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet van teritorije Crne Gore i oko 5 grama heroina koji je, kako se sumnja, bio namijenen uličnoj distribuciji. Slobode su lišena dva lica, oba iz Crne Gore.
Uhapšeni D.S. i S.V. zbog posjedovanja 20kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su juče, u večernjim časovima, postupajući shodno operativnim saznanjima, u naselju Stari aerodrom u Podgorici kontrolisali vozilo „Mitsubishi Payero“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.S(33) iz Nikšića. 

Kontrolom prtljažnika vozila pronađen je veći pvc džak, oblijepljen selotejp trakom, u kojem se nalazilo 20 pakovanja za koje se sumnja da su daržali opojnu drogu marihuana tipa skank, bruto mase oko 20 kilograma, a D.S. je lišen slobode. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.S. nabavio pomenuti skank u namjeri daljeg stavljanja u promet van područja Crne Gore. Osumnjičeni D.S. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Istog dana, službenici Odsjeka su, uz podršku službenika Centra bezbjednosti Berane, na magistralnom putu Berane – Bijelo Polje, u mjestu Skakavac – Opština Berane, a preduzimajući aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje narkotika, kontrolisali vozilo „VW Polo“, bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao H.D. iz Bijelog Polja, dok se na zadnjem sjedištu nalazila Bjelopoljka S.V(34). U njenoj torbi pronađen je pvc zamotuljak u kojem se nalazio heroin, težine oko pet grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a S.V. je lišena slobode. Sumnja se da je droga bila namijenjen stavljanju u tzv. ulični promet. Osumnjičena S.V. je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeti skank i heroin su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika