Ostalo

Podgoričani učestvovali na maratonu u Sarajevu

Članovi podgoričkog kluba ,,Montenegro runing“ Savo Grujić, Nikola Čađenović, Stefan Bardak, Stefan Baošić, Borislav Bardak, Đorđe Šćepanović, Novica Marković, Milena Vukčević i Nikola Grujić učestvovali su na maratonu u Sarajevu. Iako nijesu osvojili medalje za prva tri mjesta, kući su se vratili sa lijepim utiscima.
Podgoričani učestvovali na maratonu u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Učesnik maratona Savo Grujić kazao je da je veoma zadovoljan rezultatima i organizacijom takmičenja.

- Imali smo organizovan prevoz iz Podgorice i obezbijeđen smještaj. Svi koji učestvuju dobiju medalje, međutim nama nije bilo važno da li ćemo biti među prvima, važno nam je da svi pretrčimo cijelu stazu i da se družimo - kaže Grujić.

Kako je istakao, njihov cilj je da kod mladih i osoba srednjih godina podignu svijest o zdravim stilovima života. Kako bi približili građanima koliko je važno trčanje, ovi maratonci planiraju da u Podgorici organizuju što više sportskih manifestacija.

Vrata njihovog kluba otvorena su za nove članove.

- Svi koji su zainteresovani da nam se pridruže, mogu posjetiti stranicu www.montenegrorunningclub.com i upoznati se o planu našeg rada u narednom periodu - kazao je Grujić.

Ovi mladi sugrađani su učestvovali i na maratonima u Podgorici, Kotoru, Dubrovniku, Beogradu i Ljubljani.

Grujić: Trebaju nam sponzori

Do sada su na takmičenja, ističe Grujić, išli ulažući svoj novac. Međutim, sponzori im i te kako trebaju.

- Sada kada smo formirali NVO, sponzori su nam potrebni kako bismo mogli da funkcionišemo. Nadamo se da će mnogi vidjeti naš cilj i zalaganja i pružiti nam podršku –kaže Grujić.

Maratonci planiraju da osnuju i nevladinu organizaciju pod nazivom „Montenegro running“, koja bi za cilj imala okupljanje mladih koji žele da se bave trčanjem i žive zdravim stilom života, da se druže i putuju.

 

Portal Analitika