Fudbal

Dugari: Ibrahimović je nepokretan, Murinjo pročitani ego manijak

Zlatan u furioznom engleskom fudbalu izgleda poput čuna. Svi pričaju o njegovoj statistici, trofejima, brojkama, ali u Engleskoj, gdje se na utakmicama ide dvije hiljade kilometara na sat, on djeluje nepokretno." izjavio je Kristof Dugari, bivši napadač Francuske s kojom je osvojio SP '98 i EP dvije godine kasnije.
Dugari: Ibrahimović je nepokretan, Murinjo pročitani ego manijak
Portal AnalitikaIzvor

Ibrahimović je sjajno počeo englesku avanturu i u prve tri utakmice za Junajted postigao četiri gola, ali je u iduće četiri pogodio samo jednom i uklopio se u sivilo ekipe koja je izgubila tri zadnje utakmice i nakon samo pet kola već zaostaje šest bodova za  Sitijem, od kojeg je izgubila gradski derbi.

Ali nije nepokretni Ibra jedina Junajtedova zvijezda na koju se okomio Dugari. Porciju je dobio i egoistični Murinjo, kojeg Francuz naziva "potrošenim i pročitanim."

"Čini mi se da je njegov zadnji taktički trijumf bio onaj koji je izvojevao u polufinalu Lige šampiona s Interom protiv Barselone, ali to je bilo davne 2010. Naravno, osvajao je trofeje i nakon toga, ali se pogubio zbog ogromnog ega, jer umišlja da je veći i važniji od ekipe koju trenira", ocijenio je Dugari.

On je uvjeren da su loše igre Junajteda krivica slavnog trenera. 

"Taktički nije ispravio ništa u odnosu na ekipu koja je bila raštimovana pod Van Galom. Osim igrača, koji su se promijenili, to je ista (ne)organizacija ekipe kao i prošle sezone. Murinjo bi se morao više posvetiti ispravljanju tih grešaka, nego samo kriviti sudije, vlastite igrače ili sreću suparnika. U njemu nema nimalo samokritike", rekao je Dugari. 

foto: Getty images

Portal Analitika