Tenis

Kovinić eliminisana u 1/8 finala Gvangžua

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić eliminisana je 1/8 finala WTA turnira u Gvangžuu.
Kovinić eliminisana u 1/8 finala Gvangžua
Portal AnalitikaIzvor

Danka je poražena od Amerikanke Dženifer Brejdi (123. na svijetu) 2:0, po setovima 6:3, 7:5. Ona će u četvrtfinalu igrati sa Hrvaticom Anjom Konjuh. Nagradni fond turnira je 250 hiljada dolara.

TOK MEČA:

KOVINIĆ - BREJDI 0:2 (3:6, 5:7)

I set: Prva je servirala Amerikanka, ali je naša teniserka uspjela da dođe do brejka i povede 1:0. Danka je imala manjih problema u narednom gemu, ali je ipak došla do 2:0. Brejdi bez izgubljenog poena smanjila na 2:1, u četvrtom gemu Amerikanka je imala brejk loptu i iskoristila je za 2:2. Bez problema je Dženifer uzela svoj servis za prvo vođstvo na meču, 3:2. Danka je prekinula seriju rivalke od 3:0, i sa jednim izgubljenim poenom poravnala na 3:3. Brejdi je bez većih problema vratila prednost, a onda novi brejk Amerikanke. Bila je Danka blizu da poravna, imala je tri prilike za izjednačenje, ali ih nije iskoristila, pa Brejdi servira za prvi set. Iskoristila je prvu šansu i Amerikanka vodi 1:0 u setovima.

II set: Danka je otvorila drugi set, nakon 30:0, tek nakon prednosti došla je do 1:0. Nakon 40:0 za Brejdi u drugom gemu, Danka je napravila seriju i brejk za 2:0. Odlično je Kovinić odigrala na svoj servis, bez većih problema stigla je do velikih 3:0. Brejdi je ''sa nulom'' smanjila na 3:1, no uzvratila je Danka na isti način i ekspresno došla do 4:1. Amerikanka je i dalje u igri, smanjila je na 4:2, a onda je na servis naše teniserke imala dvije brejk prilike. Iskoristila je prvu da smanji na 4:3, a onda i bez problema uzela svoj za 4:4. Mučila se Kovinić na svoj servis ali je ipak uspjela da ponovo povede, 5:4. No, Amerikanki je jako malo trebalo da izjednači na 5:5. Na servis Danke, Brejdi je imala 15:40, Kovinić je uspjela da spasi prvu brejk loptu ali ne i drugu, Amerikanka vodi 6:5. Nije uspjela Danka da uzvrati, i za nju je takmičenje završeno u Gvangžuu.

Portal Analitika