Protokol

Njujork: Đukanović se sastao sa Tomasom Šenonom

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa podsekretarom za političke poslove Stejt Dipartmenta Tomasom Šenonom, na njegovu inicijativu.
Njujork:  Đukanović se sastao sa Tomasom Šenonom
Portal AnalitikaIzvor

 Šenon je rekao da mu je čast i zadovoljstvo da se sretne u Njujorku sa premijerom Đukanovićem, jer je Crna Gora za SAD veoma bitan partner. Čestitao je na progresu  prema članstvu u NATO i naglasio da je zato izuzetno važno podržati prijatelje kao što je Crna Gora.

 Premijer je zahvalio na ogromnoj podršci SAD Crnoj Gori i regionu, ocjenjujući da je to bilo od odlučujućeg značaja da Zapadni Balkan krene putem stabilnosti i integracija. Izrazio je zadovoljstvo što naša zemlja predvodi taj proces. U kontekstu ukupnog razvoja tokom prve decenije nezavisnosti, rekao je da je progres na putu ka NATO ključni učinak, izražavajući očekivanje da će ratifikacija Pristupnog protokola biti okončana u razumnom roku. On je iskoristio priliku da zahvali američkoj Vladi na pokretanju procedure u Senatu, uz nadu da će taj proces biti okončan predviđenom dinamikom, tokom izborne kampanje u Americi.

 Đukanović je obavijestio sagovornika o rezultatima koje Crna Gora ostvaruje i u pregovaračkom procesu sa EU, kao i na planu ekonomskog razvoja. Isto tako i o aktuelnim kretanjima u susret oktobarskim parlamentarnim izborima.

Uprkos svim izazovima, Crna Gora će nastaviti da slijedi svoje strateške ciljeve, ostajući pouzdan partner i saveznik, rekao je premijer.

 Podsekretar Šenon je naglasio da je Vašington zainteresovan za osmišljavanje dugoročnije saradnje sa Crnom Gorom, uz isticanje pune spremnosti da se u tom cilju nastave kontakti između dvije zemlje na raznim nivoima.

Portal Analitika