Društvo

Najbolji izviđači iz Nikšića, Podgorice i sa Cetinja

Više od 200 mladih nadmetalo se od 16. do 18. septembra u izviđačkim disciplinama u Rožajama, a novi šampioni Izviđačke lige su predstavnici ekipa iz Nikšića, Podgorice i Cetinja.
Najbolji izviđači iz Nikšića, Podgorice i sa Cetinja
Portal AnalitikaIzvor

- Iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije i drugih izviđačkih disciplina najbolja ekipa u konkurenciji starijih izviđača i planinki je „Kojovi kojoti“ iz Odreda izviđača „Gojko Kruška“ - Cetinje. U mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa „Angy birds“ iz Odreda izviđača „Ratko Žarić“ - Nikšić, dok su najbolji poletarci i pčelice, ekipa „Tom i Džeri“ iz Odreda izviđača „Stara Varoš“ - Podgorica - kazao je načelnik Saveza izviđača Crne Gore Peko Vukadinović.

On je naglasio da je Izviđačka Liga okupila više od 1.800 učesnika u četiri kola, što je veliki uspjeh jer su radili u skromnim uslovima i uz jako malu podršku.

- Toliki broj takmičara je samo potvrda koliko priroda može da nauči mlade ljude zajedničkom životu, timskom radu i poštovanjem čovjekove različitosti - saopšteno je iz Saveza izviđača Crne Gore.

Vukadinović je istakao da je Savez izviđača organizovao niz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktivnosti, među kojima je posjeta centralno evropskom džemboriju u poljskoj, mini džemboriji u Monaku, organizaciji vodne škole u Kotoru, instruktorskih tečajeva u Kanjiži (SRB) i Konjicu (BiH).

- Jako sam zadovoljan urađenim, veliki broj naših članova učestvovao je na aktivnostima koje je sproveo Savez i njegove jedinice. Školovanje mladih kadrova ostaje prioritet Saveza i u narednoj godini, napredovali smo na svim poljima a posebno me raduje povećan broj članstva i jačanje skautske organizacije na sjeveru naše zemlje, pred nama je svečana Akademija Saveza povodom 60 godina naše organizacije koja će okupiti veliki broj naših bivših članova i rukovodioca. Srećan sam što upravo u godini jubileja stojim iza ovakve organizacije zajedno sa svim članovima načelstva i starješinstva, nadam se da ćemo u narednom periodu udvostručiti broj izviđača u Crnoj Gori - rekao je Vukadinović.

Izvor i foto: RTCG

Portal Analitika