Politika

Marković: Vlada izbornog povjerenja model za političku budućnost

Crna Gora uspješno ispunjava zadatke iz svoje evropske agende i nastaviće intenzivno da radi kako bi napredovala na putu ka punopravnom članstvu u EU, ocijenio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković na sastanku sa novim šefom Delegacije Evropske unije u Podgorici Aivom Oravom.
Marković: Vlada izbornog povjerenja model za političku budućnost
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik je sagovornika upoznao sa napretkom u pregovaračkim poglavljima, konstatovao da su stvoreni uslovi za otvaranje novih ali i privremeno zatvaranje određenih pregovaračkih poglavlja, i istakao da je vladavina prava temelj na osnovu kojeg Crna Gora razvija svoj integracioni put. Naglasio je da su, nakon uspostavljanja i jačanja zakonodavnog i institucionalnog okvira, ostvareni mjerljivi rezultati u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.
 
Potpredsjednik Marković je kazao da je Vlada izbornog povjerenja model za političku budućnost.
 
U odnosu na aktuelni politički trenutak i stvaranje uslova za održavanje fer i demokratskih izbora, potpredsjednik je ocijenio da su stvoreni svi uslovi za sprovođenje fer i slobodnih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 16. oktobar.

Portal Analitika