Svijet

I to postoji: Meksička policija zaplijenila top za drogu!

Meksička policija zaplijenila je na granici sa Arizonom rekonstruisani kamion sa rampom za ispaljivanje paketića droge, prenosi njemački "Špigl".
I to postoji: Meksička policija zaplijenila top za drogu!
Portal AnalitikaIzvor

Kamion s prikolicom je još u julu ukraden u Ermosilju, prijestonici meksičke savezne države Sonora, a policija ga je sada našla u Agua Prijeti, na granici sa Amerikom - bez registarskih tablica, sa otvorenim vratima i sumnjivom nadogradnjom.

U vozilo su, između ostalog, ugrađeni vazdušni kompresor, benzinski motor i oko tri metra duga metalna cijev, koju je meksička policija u saopštenju opisala kao “bazuku domaće izrade”.

zzfktkqturbxy9lmjhlywizzgjiodjlnjq0zdy3mdrkztfmzgu5nti0ni5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Cijev ima otvor koji može da se napuni projektilima - vjerovatno radi lansiranja paketa droge u Arizonu. Daglas se nalazi tačno preko puta Agua Prijete.

Kriminalne bande već godinama isprobavaju sve moguće kako bi prebacile drogu u SAD, počev od tunela, preko bespilotnih lejtelica, pa sve do transporta droge sakrivene u krastavcima od plastike i u isporukama voća.

Mnogo toga ukazuje na to da je upravo otkrivena lansirna rampa za pakete droge. Istraga je u toku.

Portal Analitika