Politika

DF predao izbornu listu: Prikupili 58 hiljada potpisa, predali 10 hiljada

Omladina Demokratskog fronta (DF) predala je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) izbornu listu tog političkog saveza za parlamentarne izbore 16. oktobra.
DF predao izbornu listu: Prikupili 58 hiljada potpisa, predali 10 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner DF-a Nikola Jovanović, kazao je nakon predaje liste da je DF prikupio preko 58.000 potpisa podrške, a da je DIK-u predao 10.000, zbog, kako je rekao, „svega onoga što vrh režima radi svojim protivnicima“.

front

 „Želimo da poručimo Đukanoviću da od 16. oktobra on više nije budućnost Crne Gore. Budućnost su svi ovi mladi ljudi koji su okupljeni oko DF-a. Molimo građane da nam više ne dostavljaju potpise, jer smo danas ispunili sve uslove za konačnu pobjedu DF-a i demokratskih snaga u Crnoj Gori“, istakao je Jovanović.

Njegov kolega iz DF-a Marko Kovačević, rekao je da će će predstojeći izbori bitzi referendum na kojem će građani Crne Gore birati između Đukanovićeve pogubne socioekonomske politike ili njenog oporavka koji nudi DF.

„Ili mi da radimo, ili on da nastavi da krade i uništava ovu državu. Konačnu presudu izreći će mu građani 16. oktobra, a ona će glasiti: gotov je“, poručio je Kovačević.

Predaji izborne liste nije prisustvovao niko od visokih funkcionera DF-a.

Nosilac liste DF-a je predsjednik Nove Andrija Mandić. U prvih deset su i Nebojša Medojević, Milan Knežević, Ljiljana Đurašković, Janko Vučinić, Branko Radulović, Predrag Bulatović, Branka Bošnjak, Strahinja Bulajić i Slaven Radunović.

Zatim slijede Milutin Đukanović, Vera Bulatović, Koča Pavlović, Budimir Aleksić i Jovan Vučurović.

Na listi su još i Marina Jočić, Milun Zogović, Veljko Vasiljević, Radoš Zečević, Aleksandra Vujičić, Rato Brajković, Goran Drobnjak, Zoran Lakušić, Nataša Jevrić, Marko Milačić, Dragica Perović, Dejan Đurović...

Aktuelni poslanik Emilo Labudović je na 33. mjestu, Radojica Živković je 36., dok je Vladislav Bojović 44.

Portal Analitika