Politika

SDP Kotor: Uz građane ćemo doći do prioritetnih problema i riješiti ih

''Aktivisti SDP Kotor će u narednim danima anketirati građane Škaljara sa ciljem da iz prve ruke dođemo do saznanja koji su to prioritetni problemi u ovom mjestu koje treba rješavati što prije'', navodi se u saopštenju.
SDP Kotor: Uz građane ćemo doći do prioritetnih problema i riješiti ih
Portal AnalitikaIzvor

Oni govore da je poznato da SDP aktivno bori za očuvanje vrijednih gradskih resursa na području Škaljara, od Trojice pa sve do obale na Peluzici. 

''Jasno smo ukazali širokoj javnosti na probleme devastacije prostora, kao što je nezavršena sportska sala u Rakitama, objekat u izgradnji Pentagon, ruinirana stara industrijska zona i  obala na Peluzici ispred bolnice'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje naglašavaju velika devastacija prostora pati od aktivnog rada crnogorskih tajkuna.

''Velika devastacija na prostoru stare industrijske zone, na kojoj tajkuni bliski DPS vlasti planiraju graditi stanove za tržište, pod firmom tzv. kondo hotela, a na Peluzici  marinu za prihvat luksuznih jahti i objekte za zabavu „visokog društva“, ignorišući javni interes.'', ističe se u saopštenju.

Oni govore da su iz te partije uz građane svjedoci vandalskog pokušaja uništavanja potoka Zvjerinjak.

''Svjedoci smo vandalskog pokušaja uništavanja potoka Zvjerinjak, remek djela hidrogradnje iz vremena Austro-Ugarske, koji čini sastavni dio kulturnog nasleđa Škaljara i grada Kotora. Sve gore nabrojane, već učinjene i planirane devastacije imaju zajednički imenitelj- Urbicid'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika