Društvo

''Grafiti u Pljevljima odraz najgnusnijeg vrijeđanja pripadnika islamske vjeroispovijesti''

''Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje grafit koji je juče osvanuo na zidovima nekih kuća u mjesnoj zajednici Moćevac, opština Pljevlja. Pomenuti grafiti vrijeđaju pripadnike islamske vjeroispovijesti, šire nacionalnizam i raspiruju govor mržnje'', navodi se u saopštenju.
''Grafiti u Pljevljima odraz najgnusnijeg vrijeđanja pripadnika islamske vjeroispovijesti''
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje incident  u Pljevljima, koji je odraz, kako navode, najprimitivnijeg i najgnusnijeg vrijeđanja pripadnika islamske vjeroispovijesti.

''Crna Gora je ponosna na svoj multietnički i multivjerski sklad i uporna u nastojanju da sačuva isti. Ovaj sramni čin usmjeren je protiv dostojanstva svakog građanina. Ministarstvo očekuje da će nadležni organi pronaći i procesuirati počinioca/e'', ističe se u saopštenju.

Oni dodaju da su uvjereni da sve vjerske zajednie i građani svih vjeroispovijesti ovakve postupke smatraju za anticivilizacijske i da su ovo akti zlonamjernih pojedinaca koji ne prepoznaju najveće humanističke vrijednosti različitih religija u Crnoj Gori. 

''Crna Gora je uspješno prevazišla vrijeme kada je njen međuvjerski sklad bio ugrožen, tako da ovakvi pojedinačni napadi neće ugroziti temeljnu vrijednost crnogorskog društva'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika