Društvo

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović svečano otvorio "Royal cup 2016"

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović svečano je otvorio prestižno takmičenje "Royal cup 2016 NLB banka".
Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović svečano otvorio "Royal cup 2016"
Portal AnalitikaIzvor

On je tom prilikom saopštio da, dok se još čuju pohvale na račun Glavnog grada za usješnu organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva u varepolu koje je završeno prije samo nekoliko dana, Podgorica je već danas domaćin još jednog renomiranog međunarodnog takmičenja zbog čega svi treba da budemo ponosni. 

Zamjenik Vešović je istakao da Glavni, grad kao jedan od pokrovirtelja manifestacije, raduje činjenica da turnir ima već bogatu tradiciju, jer se organizuje trinaest godina za redom i da se najbolja potrvrda kvaliteta turnira ogleda u činjenici što je od osnivanja turnira na njemu učestvovao veliki broj teniserki koje su danas visokorangirane na svjetskoj VTA listi.

Zamjenik gradonačelnika je pohvalio organizatore turnira i upututio im čestitke za veliki trud koji ulažu u popularizaciju tenisa i uopšte sporta u Podgorici i Crnoj Gori. "Sportisti često sve nas u Crnoj Gori činjeli ponosnima i srećnima, pokazali su nam kako se bori za svoj tim i kako se brane boje svoje države. Zbog toga je država u stalnoj obavezi da stvatra uslove za razvoj sporta. Istu takvu obavezu ima i Glavni grad i zato često podržavamo ovakve i slične manifestacije, ali osim toga ulažemo i značajna sredstva u sportsku infrastrukturu" - naglasio je Vešović.

Zamjenik Vešović je podsjetio da Glavni grad vrši intenzivne prirpreme za što skoriji početak realizacije velikih sportskih infrastrukturnih projekata i najavio da vjeruje da će do kraja godine otpočeti rekonstrukcija manje sale u S.C. "Morača" u multifunkcionalnu salu, vrijednosti oko 4,2 miliona eura i natkrivanje manjeg bazena u vrijednosti oko dva miliona eura.

Portal Analitika