Politika

Ključ: ASK iznosi neistine, sve smo uradili u skladu sa zakonom

''Saopštenje Agencije za sprječavanje korupcije u kojem se, između ostalih, optužuje i Velika koalicija KLJUČ da je prekršila Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, ocjenjujemo neistinitim, sa očiglednom namjerom da nanese političku štetu našoj koaliciji'', saopšteno je iz Velike koalicije Ključ.
Ključ: ASK iznosi neistine, sve smo uradili u skladu sa zakonom
Portal AnalitikaIzvor

U njihovog saopštenju preporučuju direktoru Agencije kao i njegovim saradnicima da pažljivije pročitaju zakone za koje su nadležni i upoznaju se sa njihovom sadržinom.

''Time bi ubuduće mogli da se pozabave sa očiglednim kršenjima na koja ne reaguju, a izmišljaju ih tamo gdje ih nema. Samo radi građana, u sledećim redovima nudimo pojašnjenje. Velika koalicija KLJUČ je u četvrtak predala izbornu listu Državnoj izbornoj komisiji, koja je u petak popodne potvrdila listu. U zakonu na koji se družina iz Agencije poziva, jasno stoji da nakon što DIK potvrdi listu politički subekt otvara žiro račun, što smo već u ponedjeljak i učinili, a Agenciju putem maila uredno obavijestili o tome'', ističe se u saopštenju.

U zaključku naglašavaju da ovim putem obavještavaju Agenciju da je Velika koalicija Ključ uradila sve u skladu sa zakonom.

Portal Analitika