Politika

SNP Plužine: DPS opsjednut „KLJUČ-em“

OO DPS Plužine oglasio se saopštenjem o stanju u Plužinama pod naslovom “SNP zaključao život u Plužinama” aludirajući na naziv Velike koalicije KLJUČ koju su formirale DEMOS-SNP-URA, navodi se u saopštenju SNP Plužine dostavljenom Portalu Analitika.
SNP Plužine: DPS opsjednut „KLJUČ-em“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Očito da je DPS, opsjednut KLJUČ-em. Napomena: Ključem se otključava i zaključava, kao što su oni zaključali fabrike u Crnoj Gori. Naše je da otključamo riznicu dobrobiti za sve u državi. I otud njihova panika.

U skladu sa njihovom matricom u Plužinama su sve čega su se dohvatili - zaključali a dohvatili su se i Zemljoradničke zadruge “Bajo Pivljanin” i Šumarstva i pilane Brezna.

DPS-ovi upravni odbori, odbori direktora i izvršni direktori u Plužinama prodavali, preprodavali, doveli do stečaja  i zatvorili i  Fabriku elektroda, potom Ugostiteljstvo i trgovinu, a hotel zaključali.  Obezbijedili su  da Zemljoradnička zadruga dobije novog vlasnika i da se  11 miliona  metara kvadratnih  najbolje pivske zemlje otme od Opštine, a 6 hiljada ovaca smanji na 300. Spajali su  i razdvajali Šumarstvo i Pilanu i na kraju Šumarstvo je nestalo, a Pilana je stigla do nikšićke željezare. Sada pivske šume sijeku uglavnom nadničari koji su stigli ko zna odakle za koncesionare iz Nikšića. Koncesionari odvoze balvane iz Opštine i uništavaju lokalne puteve.

U saopštenju DPS-a nema ni riječi o broju radnika iz zaključanih preduzeća koji su ostali bez posla. U saopštenju se pominje smanjenje stanovnika u Opštini od 2003. godine, a ne pominje se da je 2003. godine u Opštini bilo zaposleno više od 1300 radnika, a sada radi samo oko 300.

Dobro znaju Pivljani ko je odgovoran za propast pivskih preduzeća.

Ako opštinsko rukovodstvo DPS-a hoće da se ubuduće bavi rukovodstvom i lokalnom samoupravom Opštine, bilo bi potrebno da ponešto i nauče, jer, Pivljane ne mogu prevariti.

Za početak da pročitaju Zakon o lokalnoj samoupravi i da se upoznaju sa nadležnostima i ovlašćenjima  lokalne samouprave, da pročitaju Zakon o finansiranju lokalne samouprave, jer treba da znaju da se opštinski budžet ne može puniti iz poreza od likvidiranih i zaključanih preduzeća. Potom Zakon o privatizaciji kako bi znali ko je ovlašćen i odgovoran za prodaju preduzeća kako bi prestali da obmanjuju i priznaju  da to nijesu kadrovi opozicije niti lokalne samouprave.

Kad to nauče biće im jasno ko je kriv  i koga treba optuživati za “zaključavanje života u opštinama” i za zaostajanje u razvoju, posebno sjevera Crne Gore.

Konačno, izbori su u oktobru. Podsjećanja radi, u Plužinama do sada DPS ni na jednim izborima nije imao više od 25 odsto podrške. Sa ili bez saopštenja, tako će biti i 16. oktobra – kaže se na kraju saopštenja SNP Plužine.

Portal Analitika